Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra val - men hinner "Lunken" med?

/

Annons

Den olösta tränarfrågan i IBF Falun har varit ett hett samtalsämne i innebandy-Sverige och det är förstås svagt att den inte fått sin lösning förrän nu.

Enligt klubbdirektören, Robert Schultz, har man medvetet inte stressat fram något nytt tränarnamn. "Det har varit för mycket förhastade beslut tidigare år", anser Schultz och det har han förstås en poäng med.

När de etablerade namnen, Åsa "Kotten" Karlsson och Örjan Lindberg, tackat nej till IBF Falun, så känns valet av Andreas Lundmark, trots allt, nytt och fräscht.

"Lunken" är förvisso gammal i IBF-gården som spelare, men hans tränarkarriär är bara på startrakan och han är enligt egen utsago rejält sugen att träna ett lag på elitnivå.

Det taktiska kunnandet finns dessutom där och den pedagogiska förmåga har "Lunken" med sig från det civila lärarjobbet.

Däremot är jag tveksam till att han ska träna både IBF Faluns damer och fungera som spelande tränare för Kvarnsvedens herrlag.

Att träna ett elitlag räcker gott och väl till för den som gör det på sin fritid, även om "Lunken" får en eller två assisterande tränare till sin hjälp.

En av de assisterande tränarna kan bli Camilla Granelid och jag hoppas verkligen att hon blir kvar i klubben, inte minst som spelare, då rutinerade namn som Jenny Magnusson, Maria Söderström och Karin Hjelm redan försvunnit.

Dessutom räknar jag med att Granelid, och även målvakten Katja Hinders, ger ett svar till klubben senast vid denna månads utgång.

Det har redan varit alldeles för många så kallade långbänkar och velande kring beslut om en fortsättning eller inte.

Mer läsning

Annons