Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ester på Tunaträff

Annons

- Vi har haft kontakt med klubben tidigare, via Sixten Sild, den före detta VM-trean i orientering.

- Och nu har vi kommit fram till det här, säger Håkan Blomgren, ungdomsansvarig hos Tunaorienterarna, och visar upp en åtta ungdomar stark estnisk trupp, för vilken Sarmite Sild, maka till Sixten, är ledare.

- För oss är det här ett utmärkt tillfälle att få nya infallsvinklar på verksamheten, både vad gäller träning och annat, säger Sarmite.

Hon tänker då närmast på den gemensamma trupp de båda klubbarna skickar till veckoslutets landsomfattade läger i Idre, dit i runda tal 300 ungdomar samlas i Svenska Orienteringsförbundets regi.

- Några sådana läger har vi inte i Estland. Så det här ska bli riktigt spännande, säger Vöru-ledarinnan, som till vardags jobbar som tränare på en sportskola.

I går genomförde ungdomarna, förutom en sightseeing-tur, en gemensam träning i Skräddarbacken och i dag går alltså turen till Idre.

- Pengar till den här utbytessatsningen har vi fått ur Gustaf V:s 90-årsfond, där det finns angivet i statuterna att ansökningar om internationellt ungdomsutbyte ska prioriteras.

- Nästa år är det så vår tur att besöka Vöru, en kommun med runt 13 000 invånare, med våra 13-16-åringar, berättar Håkan Blomgren.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons