Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson snabbast i korta Eldrejset...

Annons

Över 1 000 deltagare fördelade på 50 klasser hade anmält sig till denna premiär av Eldrejset som började med kortdistans på söndagen.

Den absoluta Sverigeeliten var inte på plats, Hälsingekaveln gick ju samtidigt, med ett undantag, Håkan Eriksson, Malung.

- Jag kände att jag ville vara hemma med familjen den här helgen och avstod därför Hälsingekaveln.

Och som väntat vann Håkan herrarnas elitklass överlägset. Malungslöparen var nästan två minuter före tvåan Marcus Kullman, Hedemora.

- Det har gått bra. Det ser enkelt ut på kartan, men det gäller att man är med hela tiden. Terrängen inbjuder till att springa fort och då är det lätt att åka dit, säger Håkan som inte kände sig helt fräsch i benen.

- Jag var i Sunne i går (läs lördag) och sprang ett kortdistanslopp och tog ut mig. Det kändes i benen i dag, säger Håkan som också vann tävlingen i Sunne.

Kortdistanstävlingen i Eldrejset fick idel lovord av de aktiva.

- Det här propaganda för orienteringssporten. Fin terräng och fint väder, så här ska orientering se ut, menade segraren i herrarnas elitklass Håkan Eriksson.

Tävlingarna fortsatte på måndagen med normaldistans. Men den tävlingen avstod Håkan Eriksson från.

- Jag är lite öm i hälsena. Det vore dumt att ställa till något före Jukolakavlen som går i mitten av juni.

Om Håkan var överlägsen bland herreliten blev det desto jämnare i damelitklassen. Vann gjorde Maria Olsson från Vansbro, bara en sekund före Ulrika Eriksson Stora Tuna.

Klasserna HD 14 och HD 16 ingick också i Cup Romme Alpin som den andra av åtta deltävlingar.

Segrarna där var i D 14 Sara Garpenlund, Örebro, och i H 14 Johan Goth, Kvarnsveden. Bland 16-åringarna vann Malin Sand D 16 och Erik Lind, Säterbygdens OK i H 16.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons