Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson överlägsen

Annons

Vilken uppvisning Skogsmårdarnas landslagsman Håkan Eriksson, 42, svarade för då han mycket överlägset vann den första Sälensprinten.

Håkan ledde från start till mål och han var 17 sekunder före landslagskompisen Niclas Jonasson, som i sin tur var åtta sekunder före Malungs Grant Bluett.

Håkan Eriksson visade att storformen är i antågande och hans insats var mycket övertygande denna gång. Det är ingen tvekan att Håkan Eriksson blir ett starkt svenskt kort i sprint både i EM i Danmark och i VM i Västerås senare i höst.

- Det här var ett både glädjande och överraskande besked. Jag har tränat litet mindre de senaste dagarna och var inspirerad denna dag och gjorde i stort sett ett felfritt sprintlopp, menade Håkan Eriksson, som bara hade ett litet besvär vid femte kontrollen där han var osäker på stämplingen, vände om och stämplade igen.

- Jag kanske förlorade tio sekunder i den manövern men i övrigt var det ett närmast perfekt lopp sa Håkan Eriksson efter målgången.

Sprinten har under sju år arrangerats i samband med Dansbandsveckan i Malung, men har nu flyttats till Sälen. Håkan Eriksson har i denna mycket tuffa tävling där stora delar av världseliten deltar ett förbluffande bra resultat. På åtta starter har det blivit sex segrar och två andraplatser.

Håkan Eriksson har den senaste tiden haft känning av en skada som förmodligen har sina "rötter" i ryggen, men det var först på upploppet han kände litet av skadan.

- Som det verkar är jag på rätt väg och ser verkligen fram mot de stora uppgifterna EM och VM. Får man bara vara skadefri har jag stora förhoppningar, sa Håkan Eriksson, som i dag är ankaret i den framgångsrika elitklubben OK Skogsmårdarna Malung.

I damklassen blev det en ganska hård strid mellan Gunilla Svärd från Thor och Emma Johansson Kristinehamn. Först mot slutet kunde landslagsmeriterade Gunilla Svärd avgöra och segermarginalen var tio sekunder. Bästa dalainsatsen noterar vi för Elin Dahlin, Domnarvet, som blev åttonde tjej.

Det kan nämnas att Jimmy Birklin, VM-guldman i första VM-sprinten, inte hade någon lyckad dag utan slutade långt bak i listan och har en bra bit till toppformen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons