Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson blev 19:e man

Annons

Borlängekillen Johan Eriksson, som tävlar för Holmens IF, slutade på 19:e plats när backhopparnas sommarvärldscup inleddes med en tävling i Tyskland.

Startfältet i tävlingen var starkast möjliga. Alla i världseliten, utom finländaren Janne Ahonen, var med.

- Jag hade inte räknat med ett så bra resultat. Extra nöjd är jag med att hoppningen stämmer, trots att jag är inne i en tuff träningsperiod, säger Eriksson i bilen på väg till nästa tävling i Frankrike till helgen.

I första omgången hoppade svensken 98 meter och i den andra ökade han till 101.

- Jag var lite sen i första uthoppet, men förbättrade mig till andra, säger han.

Sommartävlingarna i plastbackar pågår en bit in i september. Johan Eriksson planerar att delta i fyra-fem till innan den riktiga säsongen börjar.

Sverige

slutade tvåa i semifinalen

u Sverige slutade tvåa i gårdagens första semifinal i lag-VM och får köra ett race off på torsdag för att kvala in till lördagens final.

England är klart för final efter seger på hemmaplan med 58 poäng före Sverige 50, Polen 39 och Ungern 6.

Poängbäst i det svenska laget blev Andreas Jonsson som körde in 14 pinnar. Tony Rickardsson blev utesluten i ett heat och stannade på elva poäng. Antonio Lindbäcks debut i seniorlandslaget blev aningen strulig och Masarnas unge stjärna tog fem poäng på lika många heat efter bland annat två uteslutningar och ett stopp.

Övriga i det svenska laget Peter Karlsson och Mikael Max tog 13 respektive 7 poäng. En tredje masförare, Fredrik Lindgren, var med som reserv i det svenska laget.

I den andra semifinalen som körs i dag deltar Australien, Danmark, Italien och Tjeckien. Segraren där är klar för final medan tvåan och trean möter Sverige och Polen på torsdag om övriga två finalplatser.

Erik stannar i BHK

Det blir ingen flytt till division 1-klubben Cyrus för Borlängespelaren Erik Andersson.

- Jag tackade själv nej i går kväll. Det var faktiskt ett väldigt tungt beslut, säger Andersson.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons