Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik kom på slutet

Annons

- Det kändes härligt, menade Erik. Allt verkade fungera. Utslagen, inslagen, puttningen. Allting flöt min väg, och jag förstod att jag skulle avancera i prislistan. Men inte trodde jag det skulle räcka ända fram till andraplatsen.

Det fattades faktiskt bara två slag till segern - med en hägrande landslagsplats mot Danmark i en landskamp i höst som ett av priserna.

Men riktigt ända fram nådde inte Erik. Efter att ha gjort två birdies, (ett slag bättre än banans par) men tyvärr också fyra bogeys (ett slag sämre än banans par) gick Erik runt på två över par. Tillsammans med de nio över par han hade från första tävlingsdagen, slutade han på plus 11. Segraren, Erik Larsson, Kumla, hade +9.

- Men nu har jag känt att jag kan vara med och slåss i toppen, så jag får komma igen nästa år, menar Erik.

Erik kommer från Tibble utanför Leksand. Hemma på gården har han till och med en "puttinggreen" att träna på.

- Vi spelar golf hela familjen, säger Erik. Mamma, pappa och brorsan.

Brodern heter Jakob och är 18 år. Men han lär få se upp med lillebror i fortsättningen. Erik, som har ett handikapp på 4.3 har som mål att en gång bli proffs i golf.

- Som alla andra, skrattar Erik.

Erik var en av tre daladeltagare i riksfinalen. Näst bäst gick det för Hagges Christoffer Landström, som blev åtta i P13.

Den tredje Dalarepresentanten var Karl Åberg, Säter, som mot slutet av andra dagen rasade ner till en delad 16:e-plats i P16. Även han låg länge och slogs om en plats runt 8-10.

Mest anmärkningsvärda resultatet svarade annars 13-årige Carl-Johan Svensson från Herrljunga för. Första dagen gick han runt på +14. Andra dagen på -1, alltså 71 slag - ett bättre än banans par som ligger på 72. På det avancerade han till en andraplats i klassen.

Hårdast om segern var det i klassen F15. Där noterade både Caroline Melander, Forsgården, och Elin Mickelsson, Gävle +14 på två rundor. Här fick särspel tillgripas, och där avgjorde Caroline redan på första hålet.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons