Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik DM-kung i fjällen

Annons

- Det var bra att Erik fick komma ned på jorden, skojade Johan efter segern.

Nordlunds segermarginal blev 1.28 till tvåan Erik Rost.

De två första tävlingsdagarna (sprint och medel) avgjordes i Rörbäcksnäs. När det var dags för Långdistans hade arrangerande Malungs OK flyttat tävlingsplatsen till Myrflodammen.

Fjällorienteringen kan vara extra knivig och det var många som hade problem i den speciella terrängen.

- Det är lite lurigt och det gäller verkligen att hålla koll på orienteringen. Visst hade man kunna presterat lite bättre, men i stort var det bra, tyckte Johan som tidigare i helgen placerat sig som sexa och åtta.

Trea i går blev Rikard Claesson. Stora Tuna-löparen visade en fin jämnhet hela helgen genom att knipa bronspengen varje dag.

Jämnhet visade också helgens DM-kung Erik Rost. Etta, etta och tvåa är ett minst sagt strålande facit. Den 22-årige Alftakillen gör sitt andra år i Malungsdressen.

- Det här var mitt första DM-guld, sa han efter fredagens sprint.

På medeldistansen kom guld nummer två.

- Jag hade lite tunga ben i dag, men tydligen hade de andra också det.

Men när Erik sprang i mål i lördags, sa speakern att han hade tredje bästa tiden. Efter ett par minuter korrigerades det och Rost utropades som segrare.

- Det var väl ett par som var piggare än mig, tänkte jag när de sa att jag kom trea. Tur att det inte stämde. Alltid kul att vinna och DM är ju också prestigefyllt, sa Erik.

Ryske landslagslöparen Jegor Kostylev, IFK Mora, blev tvåa båda dagarna som Erik Rost segrade. Mora hade för övrigt tre löpare med bland de fem bästa under medeldistansen.

I de internationella 3+3-tävlingarna gick segrarna i medeldistans till William Lind, Sävedalen, och finskan Yvonne Gunell.

Gunell vann även långdistansen medan herrsegern gick till Lidingös Martin Larbo.

Se alla bilderna från orientering! Klicka på länkarna nedan!

Mer läsning

Annons