Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson tar över Brage

Annons

Lasse fanns högt upp på den önskelista Brageledningen ritade ihop när det stod klart att Göran Bergort skulle lämna klubben efter den korta tränarsejour han åtog sig efter Bernt Ljungs avhopp under hösten.

- Vi hade fler namn på listan men Lasse har varit högaktuell hela tiden, bekräftar Thomas Nilsson, som under Peter Evertssons semester skött tränarfrågan.

Lasse Ericsson är Borlängekille och har fortfarande föräldrahemmet kvar i Stora Tuna, där han själv började sin aktiva bana. En bana som fortsatte i Brage ett par år innan flytten till Uppsala och Sirius.

Sedan 20-talet år har han bott och verkat i Mora och var, innan Brage lockade med tränartjänsten, inbokad för en ny säsong inom IFK Mora.

Som tränare är han känd för att satsa helhjärtat och kräver detsamma av sina, gärna unga, spelare.

- En som vi behöver. För Brage kommer de kommande åren att vara ungt, säger Thomas Nilsson.

Det kontrakt som är skrivet är på två år.

- Lasse kommer att befrias från en del administrativa uppgifter i rollen som sportchef. Men han finns i allra högsta grad med i bilden när det gäller spelarfrågor och sådant som rör truppen.

- Till sin hjälp ska han få en assisterande tränare också, men där är vi inte klara riktigt än, säger Nilsson.

I det fallet är det ingen hemlighet att det handlar om Tomas Fransson, som hjälpt till med Brages tipselitlag den senaste säsongen och visat intresse att gå vidare i tränarkarriären.

Brage startade träningen i går i Vallenhallen.

Dock utan Lasse Ericsson, som befinner sig på rundresa söderut den här veckan för att studera organisation i både allsvenska och superettanklubbar.

Lasse var i går inte anträffbar för en kommentar.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons