Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericson till Djurgården

Annons

Först värvades Brages mittback Kebba Ceesay till Djurgården. Nu lägger klubben även beslag på Brages allt i allo, Lasse Ericson.

Ni verkar ha ett gott öga till Brage och Dalarna?

- Kebba gillar jag som spelare. Lasse har den status och omdöme som kräves för att efterträda vår elitungdomsansvarige, Paul Lindholm, vilken nu har flyttats upp i A-lagets organisation, svarar Bo Andersson.

Tidigare har inte Djurgården utmärkt sig för att vara en hårdsatsande ungdomsförening. Varför gör ni den här satsningen?

- Vi, som flera andra klubbar, har kommit till insikt om nödvändigheten av att ha en egen talangutveckling. Därför satsar vi nu på bland annat, Lasse Ericson, betonar han.

Lasse Ericson förlängde nyligen sitt anställningskontrakt, 1+1 år, med Brage. Trots det väljer han nu att lämna Brage för Djurgården.

- Det är inget konstigt med det här. Det jag nu gör, är bland annat att jag utmyttjar en klausul i mitt kontrakt med Brage, säger Lasse Ericson lågmält.

Du tycker inte att du sviker Brage?

- Nej.

När börjar du i Djurgården?

- Övergången har varit på gång ett tag, men inget datum är ännu fastlagt.

- Jag har gjort en överenskommelse med Djurgården om att all mediainformation i ärendet ska gå via Djurgården och Bosse Andersson.

LASSE ERICSON OM SITT BESLUT. PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons