Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric lovar tuff match Aktuell tabell:

Annons

I kväll möts tvåan Masarna och femman Smederna i Eskilstuna. En hemmaseger för upp Smederna på samma poäng som Masarna.

- Vi behöver poängen mest och ska ge Masarna ordentligt med stryk, säger Eric Andersson, Avestagrabben, som i år är en av nyckelförarna i Eskilstunalaget.

I senaste hemmamatchen, mot Västervik, tog han nio poäng.

- Jag har kört ett tiotal matcher i år och har bara misslyckats i ett par av dem, säger 20-årige Eric.

Bäst minns han Rospiggarna borta.

-Utan mina tio poäng hade vi nog inte vunnit den matchen.

Eric lämnade Masarna efter säsongen 2002. De senaste säsongerna har han representerat Rospiggarna. Inför årets säsong valde han mellan Masarna och Smederna.

-Jag var nära att välja Masarna, men det blev till slut Smederna och det är jag glad för i dag. Jag har hamnat i ett lag där jag får köra matcher. Då har även resultaten kommit, säger Eric.

I Rospiggarna var han med i uppställningen i ett par matcher mot Masarna, dock utan att få köra något heat.

I kväll får han köra.

-Det ska bli riktigt kul att möta Masarna och speciellt Antonio Lindbäck. Jag siktar på att köra minst fem heat, kanske sex.

Och hur många poäng tar du?

-Ja, få se, sex heat, det blir väl 18 pinnar. Äh, jag är nöjd om jag tar omkring tio poäng.

Mastränaren Jonas Grönstrand är beredd på en tuff match.

-Deras förare är i bra form och det blir inte alls lätt att vinna. I första hand siktar vi på att få med oss tre poäng från dubbelmötet med Smederna.

Grönstrand mönstrar samma lag som han hade tänkt köra med i förra veckan mot VMS Elit. Den matchen blev inställd på grund av regn.

-Preliminärt ska vi köra den 25 augusti, men vi försöker att hitta ett annat datum. Dagen efter, den 26 augusti, är det GP-träning i Bydgoszcz, vilket ställer till det för oss. Vi kan ju inte köra en seriematch utan Tony Rickardsson, Leigh Adams och Antonio Lindbäck.

Masarna vill helst köra matchen på måndag.

-Men då saknade tydligen VMS tre av sina förare. Det är hopplöst att hitta ett lämpligt datum. Jag förstår inte varför det inte finns en reservdag på hösten, precis som på våren, säger Grönstrand, som ska ha ett möte om "VMS-matchen" med sina förare före kvällens match.

Lagen:

Smederna: 1. Scott Nicholls, 2. Krzysztof Kasprzak, 3. Billy Hamill, 4. Jesper B Jensen, 5. Nicki Pedersen, 6. Morten Risager, 7. Erik Andersson, 8. Robert Pettersson.

Masarna: 1. Tony Rickardsson, 2. Sebastian Aldén, 3. Antonio Lindbäck, 4. Fredrik Lindgren, 5. Leigh Adams, 6. Magnus Karlsson, 7. Per-Ola Klasson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons