Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel kvalvinst för satsande Leksand

Annons

Nu spänns bågen för framtiden. Med mästarna Mälarhöjden/ Bredängs förra tränare Jocke Nilsson kan det mycket väl bli SM-slutspel nästa år.

- Nästa år blir jag inte alls förvånad om vi kan jobba åt oss en fjärdeplats, säger efter två tränarår avgående P-O Olsson.

Ett tag parkerade Leksand på en femteplats i tabellen. Några mer eller mindre onödiga förluster förpassade dock laget till seriens bottenskikt och kvalspel. Där visade det unga laget att de hör hemma i den högst serien.

- Det känns jätteskönt, säger P-O Olsson. Det var jättebra för tjejernas skull.

Leksandstjejerna spås en ljus framtid. Det unga laget är under utveckling och det finns många russin i kakan.

P-O Olsson lämnar laget efter två säsonger. Tjejerna behöver nya röster och idéer. P-O menar att steget till en bland de fyra bästa i serien inte är så stor.

- Det är lite som skiljer. Vi ska i alla fall försöka. Realistiskt nästa år är en femteplats men en slutspelsplats blir grädde på moset.

En viktig länk i famtidssatsningen kan bli M/B:s förre tränare Jocke Nilsson som, på grund av en del meningsskiljaktigheter, lämnade klubben dryga månaden innan SM- guldet bärgades. På tisdagskvällen fanns han i Leksand för att drilla det unga blåvita gardet.

Blir det LIF för dig?

- Det får Leksand bestämma. Inte omöjligt. Jag är flyttbar.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons