Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström skrällde

Annons

Tomas Engström hade en fin start på helgen.

- Det gick otroligt bra. Allting fungerade helt perfekt. Jag hade två pole positions och vann det första racet, berättar han.

Men i det andra hände det alltså. Roberto Colciago, Italien, sprängde sin motor och när Engström skulle passera på högersidan girade Colciago åt höger för att komma av banan.

- Det blev en rejäl smäll och bilen är väldigt illa däran. Jag flög väl 2,5-3 meter upp i luften så nu får vi plocka i sär bilen i molekyler och hoppas innerligt den hinner bli körduglig till tävlingarna i Falkenberg om tre veckor, säger Tomas Engström.

Både Tomas och Roberto klarade sig utan skråmor.

Borlänges Janne Lindblom fick äntligen ordning på sin bil och var sjua respektive fyra i de två STCC-heaten.

Han var otroligt nära att komma trea i det andra heatet.

- Jag ledde före Edvard Sandström när vi åkte in på det sista varvet. Han var fem-sex meter bakom mig och jag slappnade av.

- Då kom jag för långt ut i kurvan där Colciago och Engström brakat ihop och fick olja under däcken. Så det blev halt och Edvard kunde köra förbi mig, säger Janne.

Daniel Haglöf, som kör Volvo S60 Challenge, hade också en fin helg till att börja med.

Han startade trea i det första heatet.

- Jag körde upp mig till andra plats efter ett tag, men då var det en duktig lucka fram till Daniel Andersson (Ludvika). Jag lyckades köra ikapp honom och förbi. Bilen fungerade helt perfekt och jag var i toppform, säger Daniel Haglöf.

Daniel Andersson slutade tvåa i heatet.

I det andra heatet kom han inte ens ett varv runt banan.

Det blev en dalaseger i alla fall, för Daniel Andersson, Ludvika, tog hem det andra heatet och övertog totalledningen från Daniel Haglöf.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons