Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström positiv till nya Hondan

Annons

- Men det är viktigt för Honda i Sverige att visa upp vad de gör och så har jag aldrig åkt ifrån en mässa utan en ny sponsor. Så det är kul att träffa mycket folk, förklarar Tomas.

För sanningen att säga så är bilen helt okörd än så länge. Visser-ligen var Engström på plats i Monza när WTCC-förarna test-ade inför premiären nu i helgen.

-Men den här bilen skulle hit och det fanns inte tid för att testa den. Så jag fick bara stå och titta på.

Tomas är dock inte det minsta orolig när det gäller de egna testerna.

- Den bil som JAS-teamet har i WTCC är exakt likadan som min. Så efter helgens tävlingar får jag de senaste uppdateringarna från Italien. Det är viktigt för oss att få de nyutvecklade sakerna att fungera. Och där har jag en stor fördel av det tighta samarbetet med JAS.

Första STCC testet körs den 19 april på Anderstorp. Sedan rullar det på fram till STCC-premiären den 14 maj. Och Tomas ser fram emot en riktigt rolig säsong.

-Jag tror att det är 22 bilar anmälda och det är riktigt bra bilar allihopa. Det är hög nivå och det bäddar för bra race.

Tomas är dock inte rädd för någon större trängsel.

- I år har vi ett riktigt kvalsystem som gör att vi startar efter hur vi har farten. Så det finns ingen risk för att man får en långsammare bil framför sig.

I 40 minuter varar finalen och under den ska bilarna göra ett depåstopp där minst två hjul ska bytas.

- Det blir en spännande ingrediens, speciellt som vi har fem bultar på varje hjul. Mekaniker-na tycker att det ska bli spännande. På det här sättet blir de än mer delaktiga i slutresultatet.

Tomas räknar med att depåstoppen kommer att ta mellan tio och 15 sekunder där det också blir en hel del taktik inblandad när det gäller vilka däck som ska bytas vilket kan påverkas av hur banan ser ut.

- Men kör man framhjulsdrivet kan man nog säga att det generellt handlar om att byta framhjulen.

Så Tomas ser verkligen fram emot den nya säsongen. Han tycker att suget och intresset för STCC aldrig varit större, mycket tack vare att racen i år visas i svt.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons