Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström på pallen

Annons

- Ja, det har gått jäkligt bra måste jag säga. Det är en fantastisk känsla och oerhört kul. Jag har kört en bra bil, haft ett bra team och det har inte varit trubbel över huvud taget, säger Tomas Engström.

Det gick fortare än han hade förväntat sig. Den krokiga banan på Knutstorp borde passat Audi bättre, men Engström i sin Honda hängde med de båda Audibilarna utan några problem.

- Vi har fått upp bra speed i Hondan nu och det bådar gott inför framtiden. Vi hängde med bra loppet igenom trots att framdäcken borde tagit mer stryk då vi kör framhjulsdrivet och Audi fyrhjulsdrivet, berättar Tomas.

I det första heatet var han tvåa efter italienaren och totalledaren Roberto Colciago.

- Jag startade som tvåa och tog starten, men Colciago attackerade och vi hade som målsättning den här helgen att ta oss i mål med så många poäng som möjligt. Så jag lät honom passera.

- Hade vi kört efter en annan strategi där det gällde att vinna till varje pris hade jag självklart mött upp hans attack. Jag tog det säkra före det osäkra och följde honom racet igenom, säger Tomas Engström.

I det andra heatet fick han också starta tvåa och det var inte långt ifrån en repris på den första starten när något hände.

- Jag tänkte ta starten igen och det gick bra, men jag missade trean i växlingen. Jag var före Tommy Kristoffersson men låg på yttern och det blev samma sak som i första racet.

- Jag vågade helt enkelt inte nypa in före honom.

Tomas var trea och höll den positionen bakom Kristoffersson och Colciago racet igenom. Noterbart är också att Honda gjorde ett depåstopp på 7,3 sekunder vilket är väldigt snabbt för STCC.

Nu leder Colciago sammandraget på 116 poäng. På andra plats med 93 poäng återfinns Tomas Engström, Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström.

Janne Lindblom från Borlänge var åtta respektive sjua i helgens race.

Mårten Sahlström, Kalmar, leder Volvo S60 Challenge och i helgens båda lopp var han etta och tvåa.

Borlänges Daniel Haglöf som ligger trea totalt, tog in på Ludvikas Daniel Andersson i sammandraget.

Lördagsracet vanns av Mårten Sahlström före Daniel Haglöf. Daniel Andersson var fyra. På söndagen var Mårten tvåa, Andersson trea och Haglöf fyra.

- Men totalt tog jag ändå in på Andersson, säger Daniel Haglöf.

- Och nu kommer vi till banor som passar mig mycket bättre. I Karlskoga om tre veckor känns det som att köra på hemmaplan. Jag hade inte riktigt rätt inställningar på bilen men körde ändå stabilt och bra.

- Det bådar gott inför framtiden, lovar Daniel.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons