Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström avgår

Annons

När Engström kom till klubben i somras var tanken att han skulle stanna i tre år. Långsiktighet var målet.

I en intervju i den här tidningen i september sa Engström "naturligtvis är det dags att sätta ned foten och stoppa tränarkarusellen".

Men nu, knappt fyra månader senare väljer Eng-ström att hoppa av sitt uppdrag. Anledningen säger han vara svårigheterna med att kombinera den civila karriären med tränarjobbet.

- Det har varit en tung höst. Jag har kört 500 mil i månaden och varit borta väldigt mycket. Det har blivit som att jag är en varannanveckasförälder, och då är det svårt att göra ett bra jobb, säger han.

Visste du inte hur mycket du skulle behöva jobba när du tog på dig uppdraget?

- Både jag och föreningen har väl varit naiva och trott att det skulle fungera ändå. Men egentligen borde ju närvaro av en tränare vara det första som krävs.

- Sedan är det tufft att komma till en förening där det varit så mycket turbulens. Det kräver väldigt mycket arbete.

Engström är polis i det civila och håller i utbildningar samtidigt som han har ett eget företag som föreläser i.

- Endera skulle jag få lov att lägga ned det och bara syssla med innebandyn, men då skulle jag få lov att gå ned i lön med sjuttio procent. Det andra valet var att lägga ned innebandyn.

- Och som jag ser det var det här det bästa valet.

Redan i november ventilerade Engström problemen med klubbledningen, men det var för en vecka sedan som han bad om att få sluta.

- Självklart är vi besvikna, vi hade verkligen hoppats att han skulle vara kvar här länge, säger klubbdirektören Patrik Schultz.

Engström lämnar sin post med omedelbar verkan och återvänder till Göteborg för att satsa helhjärtat på jobbet.

- Det blir definitivt inte någon innebandy, det känns inte alls aktuellt nu.

Han säger att beslutet inte har något med klubbens eller spelarnas agerande att göra utan att det helt och hållet är ett val beroende av tidsbrist.

- Jag har i det stora hela kommit bra överens med föreningen och jag har trivts bra i Falun. Jag skulle vilja tacka alla jag haft att göra med under min tid där, avslutar han.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons