Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engstrand fyra i sprint

Annons

Svenskarnas gårdag var betydligt bättre än tisdags och efter målgång kunde man stoltsera med en tredjeplats på herrsidan och en fjärdeplats på damsidan. Emil Wingstedt sprang i mål sex sekunder efter den omutbare fransmannen Gueorgiou som vann efter 14.12. Tvåa kom norrmannen Öystein Kvaal Österbo endast sekunden före svensken. Av dalaorienterarna var Martin Johansson från Mora bäst med sin elfteplats medan Niclas Johansson, Leksand, slutade på 19:e plats.

I damsprinten vann, inte helt oväntat, schweiziskan Simone Niggli sin fjärde världscupseger av fem möjliga. Stora Tunas Emma Engstrand blev bästa svenska och slutade fyra.

- Det hade varit himla skoj att få stå på pallen men jag är nöjd med fjärde plats. Det gick dåligt i början av veckan så jag mobiliserade alla mina krafter till sprinten, säger Emma Engstrand.

- Det har varit en strulig vår men jag har kommit igång mer och mer. Jag är långt ifrån bästa formen men jag visade att jag kan om jag skärper mig.

Emma kom i mål 50 sekunder efter Niggli, men hade bara tre sekunder upp till finskan Heli Jukkola på tredjeplatsen.

- Niggli är otroligt duktig och vi andra måste vara i vårt livs form i fall vi ska kunna slå henne. Nu siktar jag mot VM och ska göra mitt bästa för att besegra henne. Mitt mål är att stå överst på pallen någon dag.

A dalaeliten var det inte bara Engstrand som kämpade sig till en hög placering utan även lagkamraten Lena Eliasson sprang bra och slutade sjua. Sämre gick det för Maria Bergkvist, Mora, som slutade på en 28:e plats och Anna Mårsell på platsen efter.

Mer läsning

Annons