Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engstrand fyra i PWT

Annons

Vroni König-Salmi, regerande världs- och eruropamästarinnan, som bor i Finland och tävlar för Schweiz, vann tävlingen, två sekunder före norskan Hanne Staff.

Och för första gången i år i Park World Tour fick Simone Luder finna sig i tredjeplatsen - slagen med 18 sekunder - men sex sekunder före Emma.

För Emmas del var det tredje poänggivande Pwt-tävlingen på raken och nu ligger hon totalt femma med tredjeplatsen fortfarande inom räckhåll inför de återstående två tävlingarna. Och med tanke på att hon nu blivit sexa, femma och fyra i nämnd ordning, ser det lovande ut.

I herrklassen fanns endast en svensk med - Dalaportens Martin Johansson. Han gjorde dock en svår miss redan på första kontrollen, och fick nöja sig med femtondeplatsen, 1.17 efter segrande ukrainaren Yuri Omeltchenko. Men han gjorde ändå, med tanke på starten, ett mycket lovande lopp med tanke på det svåra motståndet.

På pallen hamnade ändå en dalaorienterare. Det var IFK Hedemoras duktiga britt Jamie Stevenson, som blev trea, knappt tre sekunder efter tvåan Mats Haldin, Finland. Därmed ligger Jamie sexa i sammandraget.

Två deltävlingar återstår nu av Park World Tour - på lördag och söndag i Italien.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons