Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engstrand bästa dala-löpare i isig Spring cup

Annons

De svenska elitorienterarna hade förstås hoppats på barmark och lite värme, när Spring Cup, en elittävling med VM-klass avgjordes mellan Helsingör och Hilleröd i veckoslutet.

Istället fick de löpa i snö och på sina håll isigt underlag, vilket förstås försvårade.

Resultaten blev också därefter, i alla fall sett med blågula ögon.

Jonas Pilblad, OK Skogsfalken, tog visserligen en hedrande andraplats i herrtävlingen, men i övrigt var det ont om svenskar i toppskiktet.

Duktiga orienterare som daladuon Niclas Jonasson, Leksand, och Håkan Eriksson, Malung, delade exempelvis 63:e plats, vilket förstås inte var vad de hade hoppats på före tävlingen.

Sett med dalaögon gick det bättre i damklassen, som vanns i suverän stil av världens just nu i särklass bästa damorienterare, schweiziskan Simone Niggli-Luder, som var nästan fem minuter före tvåan, finländskan Minna Kauppi.

Här kom Stora Tuna-esset Emma Engstrand fyra, slagen med sex sekunder av Kauppi och en futtig sådan av trean Lea Müller, från Södertälje-Nykvarn.

Totalt sett med dalaögon blev också damklassen bättre än herrarnas resultatmässigt. Sex "kullor" bland de 32 främsta får anses godkänt med tanke på den stenhårda konkurrensen.

Detta till stor del förstås beroende på att VM avgörs i Danmark i år och många därför nu tog chansen att känna på terrängen.

Söndagens avslutande stafetter gav som bästa resultat för Dalarnas del en sjunde plats i såväl herrklassen, Leksands OK, som damklassen, Domnarvets GoIF.

I den senare toppade för övrigt svenska Ulricehamns OK, där Simone Niggli-Luder sprang slutsträckan.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons