Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelsman till IFK Mora

Annons

18-årige Dean Hankey är klar som ny forward för IFK Mora fotboll i division 5.

I dag finns han med på deras träning.

IFK Moras tränare Christer Lindh är initiativtagare till en mycket spännande värvning från engelska division 2-laget Mansfield till Ovansiljans klubben.

- Hela historien går tillbaks till 80-talet, när jag blev vän med John Gannon som då spelade med IFK Mora mellan 1984 och 85. Jag sökte upp honom för några veckor sedan, när det stod klart att vi skulle bli av med bland annat två forwardsspelare i augusti, berättar Christer Lindh och fortsätter:

- John Gannon är i dag assisterande tränare i Mansfield. Och efter olika turer så enades vi om ett samarbetsavtal och det innebär att vi får låna forwarden Dean Hankey hela säsongen ut.

- Till nästa säsong kan det bli aktuellt med två spelare från den engelska klubben och efter säsongens slut ska två eller tre spelare från IFK Mora få åka till Mansfield och träna med dem under två veckor.

Det är IFK Mora-anfallarna Emil Engman och Jesper Lindblom som kommer att försvinna från laget inom en snar framtid.

Emil ska studera på annan ort och för Jesper blir det jobb i Stockholm.

Och detta föranledde som sagt att Christer tog initiativet och hörde sig för med sin gamla lagkamrat, John Gannon, från IFK Mora-tiden.

När John spelade i IFK Mora var han bara 17 år, men ser tillbaks på den tiden som väldigt rolig och utvecklande.

I dag är John som sagt assisterande tränare i Mansfield. En klubb som förlorade ett straffdrama i sista finalmatchen i fjol för att ta klivet upp till division 1 i England.

- Han rekommenderade Dean Hankey för oss. Och jag såg honom själv spela, när jag var över till England i förra veckan, säger Christer, och tillägger:

- Jag blev imponerad av Dean, både på planen och utanför. Samtidigt som Dean verkligen ville komma och spela för oss. Han kan helt klart bli en tillgång för oss.

I dag kommer Dean till Sverige och ikväll är det tänkt att engelsmannen ska vara med på IFK Moras träning. Dean Hankey har tidigare fungerat som inhoppare i Mansfields A-lag, samt spelat i deras reservlagsserie.

I morgon inleder IFK Mora fotboll med ett tufft Ovansiljansderby mot Färnäs på Prästholmen.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons