Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engbloms tid i IBF kan vara över

Annons

- Därför väljer jag nu att kliva av.

Tobias Engblom värvades som tränare till klubben inför förra säsongen, där det blev serieseger både i elit norr och superelit, innan säsongen tog slut i SM-kvartsfinalen mot Högdalen.

Men under sin andra säsong i klubben väljer han alltså att kliva av. Samarbetet med Kimmy Dalbjer som kom till klubben inför den här säsongen har inte fungerat.

- Jag slutar som tränare, det är helt klart, poängterar Tobias.

På måndagskvällen träffade Kimmy IBF Faluns nye ordförande Jan-Erik Andren och klubbdirektören Robert Schultz.

Ett möte som slutade med att Tobias erbjöds nya arbetsupp-gifter inom IBF Falun.

- Vi hade ett möte, där vi kom fram till att det bästa var att Tobias hoppade av som tränare för damlaget. Men samtidigt vill vi gärna behålla Tobias inom IBF Faluns verksamhet, och har därför erbjudit honom att hjälpa mig i mitt arbete.

- Främst då med marknads- biten, men också med andra allmänna göromål. Vi har sagt åt Tobias att fundera genom det hela och komma med ett svar i slutet av veckan, säger Schultz.

Samtidigt står IBF Faluns damlag utan sportchef sedan mer än två månader tillbaka, då Mats Andreasson hoppade av sitt jobb.

Men arbetet med att hitta en ny sportchef pågår för fullt.

- Det är en viktig post som ska tillsättas och vi vill inte gå för fort fram. Det är ingen idé att gå ut och rekrytera fel person. Men vi har vidtalat två personer, som vi finner lämpade för jobbet, och inväntar i nuläget svar från dem, säger Schultz.

Varför har inte Tobias Engblom erbjudits jobbet som sportchef?

- Det vill jag inte svara på, säger Robert Schultz först, men fortsätter sedan:

- Tobias rekryterades först och främst till klubben som tränare, det är viktigt att framhålla. Men sedan är det väl så att Tobias med sin familjesituation (familjen bor kvar i Örbyhus, reds. anmärkning) inte skulle kunna lägga ner den tid som krävs för det jobbet, slutar Schultz.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons