Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engbloms explosion

Annons

- Vi hade helt enkelt segrat ihjäl oss och fick en smäll rakt i ansiktet. Ungefär som ballongen.

Men det var då, för flera dagar sedan...

- Nu är den rätta känslan tillbaka, den som fanns till för några månader sedan men som faktiskt försvunnit i takt med att vi bara vunnit och vunnit. Nu känns det som det ska kännas inför viktiga matcher.

I Engbloms värld finns inget annat än att vinna de båda matcherna mot Högdalen i Stockholm på måndag och i Falun på söndag.

- Nej, före kvartsfinalen sa alla att vi skulle vinna i två raka matcher. Så det är väl bara upp till oss att göra det nu.

Något fel på Engbloms självförtroende är det definitivt inte. I hans huvud finns fortfarande bara en enda tanke: Det ska bli SM-guld.

- Jag är så trött på alla som är så nöjda och glada med en plats bland de sex bästa eller med att göra en hedersam insats.

- Jag säger bara som jag sagt hela tiden: Gör vi det vi ska på det sätt som vi har kapacitet för finns det inget lag som slår oss. Men gör vi inte det kan vi förlora mot vem som helst.

Skulle ni åka ur redan i kvartsfinalen så lär herr Engblom få höra ett och annat...

- Det får jag väl ta i så fall. Och skulle vi inte klara det är det bara att konstatera att vi var bäst när det inte gällde som mest. Då är vi inte värda att gå vidare i slutspelet heller.

Men egentligen finns inte de tankarna hos Engblom heller.

- Nej, jag är helt övertygad om att vi ska klara detta. Nu finns äntligen den rätta känslan i laget igen.

Har det varit någon straffexceris i veckan?

- Jag förstår vad du menar. Nej, vi har tränat straffar precis som vi brukar göra. Ingen extra straffträning alltså. Och det ska inte behövas heller.

Det blir alltså en tredje match?

- Ja, självklart. Och vi väntar så gärna med att fira påsk till på annandagen...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons