Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En viktig bortapoäng för Mora

Annons

Nu är det poäng som gäller.
Skönspelet får komma någon annan gång.
Mora täppte till mittzon och egen försvarszon effektivt.
Timrå hade det mycket svårt att bryta igenom den kompakta försvarsmuren. Det var Timrå inledde matchen bäst, men det var Mora som gjorde det första målet. Målskytt var Ivan Huml i power play. Sedan drog Tomas Skogs på sig två utvisningar. Första gick bra för Mora. Men i den andra hann Tomas bara sitta i sju sekunder innan kvitteringen var ett faktum.

Andra perioden kan bäst beskrivas som skyttegravshockey. Lagen tog ut varandra där målsättningen var att minimera alla ytor. Perioden slutade också inte helt oväntat mållös.
En notering i blocket. Klockan visade 11.24 när Timrås målvakt Johan Backlund kolliderade med 100 kilo Eric Beaudoin. Kanadensaren reste sig, skakade lite på kroppen och åkte till avbnytarbåset. Johan Backlund blev liggandes på isen. Men även han reste sig, men det tog några minuter innan han klarnade till.

Även slutperioden och förlängningen blev mållös. Närmast var Timrå som fick spela fem mot tre sista minuten i förlängningen.
Bäst i Mora: Eric Beaudoin, Antti Bruun och målvakten Juha Pitkämäki.
Till sist, snyggast i e.on arena. Timrås dräkter. De kom till match i en kopia av Wifsta/Östrands dräkat som den såg ut för 50 år sedan.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons