Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En värdig vinnare

Annons

Han kom till elitserienykomlingen IBF Falun från division 1-laget Västerås IBF med ett självförtroende i Zlatan-klass.

- Jag siktar i alla fall på att göra ett mål i snitt per match, sade han.

I bokslutet står 18 på 21 matcher.

- Det var tre för lite. Första och sista gick bra, sedan är det 20 matcher där emellan där jag måste höja mig lite..., konstaterar Skog.

- Jag hade en svacka där jag inte gjorde så mycket mål, det var lite tungt. Men det brukar komma en svacka för mig runt jul.

Varför?

- Vet inte. Men i början är jag väldigt laddad före match, jag brukar alltid vara bäst i premiären. Sedan blir det vardag att spela match.

Lagets säsong slutade i dur, men det såg länge mörkt ut.

- Det var ganska bra stämning ändå. Men det märktes att vi förlorade mycket, det var grinigt på träningarna och vi var lite irriterade på varandra, säger Johannes.

Ångrade du någon gång under säsongen att du valde Falun?

- Nej, det har känts jättebra. Både Helsingborg och Haninge, som jag hade att välja bland tillsammans med Jönköping, kom ju efter oss. Jag är absolut nöjd med valet.

Någon förlängning av ettårskontraktet han skrev i våras har det dock ännu inte blivit.

- Falun har velat börja snacka, men jag har tagit lite semester. Vi ska börja i veckan. Och jag vill vara kvar, tror jag, säger skyttekungen.

Tror jag?

- Om målet är slutspel nästa år så blir jag kvar. Jag själv vill utvecklas och därför vill jag spela i ett bra lag. Det får inte bli som förra året, då skulle det också komma stora namn.

Är du besviken på klubben?

- Nej. Det visade sig att backarna var mycket, mycket bättre än jag trodde de var. Så det behövdes egentligen inga förstärkningar där. Och sedan fick vi ju ändå Jocke Bäckström.

Nu har klubben också gjort klart med en förlängning av tränaren Mika Packaléns kontrakt med tre år.

- Det är kanon, tror jag. Man har läst att han ska vara bland de bästa, så det blir kul, säger Johannes Skog.

Vad har du att säga om honom?

- Han verkar brinna för det han gör. Och jag tror mer på Mika, att vi kan fixa hit spelare. Jag tror vi kan få ett slagkraftigt lag.

Kedjan med Johannes Skog, Jonas Gatu och Mattias Lindberg, som tränare Packalén döpt till "fimpkedjan", lär i alla fall inte spricka.

- Det har varit väldigt kul. Tidigare har jag alltid haft en radarpartner, men nu känns det som vi passar ihop alla tre. Vi har ju gjort fler poäng än förstakedjan i år, säger Skog, men erkänner:

- När vi är ute och går på uppvärmningar förstår jag om motståndarna skrattar åt oss, för vi ser verkligen ut som en fjantkedja. Men sedan kanske de inte skrattar lika mycket efter matchen...

Hur många gånger har du fått höra att du är för liten för att spela elitinnebandy?

- Bara en gång. Det var Kenta Sjögren i Haninge som sade att de sökte stora forwards, som kunde stå emot. Nu valde jag bort dem, men det var ändå ganska skönt att sänka dem i sista matchen. Jag kanske är mindre än andra, men sedan är jag tio gånger snabbare och smidigare än dem också. Jag ska i alla fall lägga på mig några kilo muskler när sommarträningen börjar.

Vad blir målet nästa säsong?

- Som lag ska vi till slutspel. Och jag ska försöka bli bästa poängplockare i laget. Gör jag 35-40 poäng, då är jag nöjd.

Innan han tar sin postcykel och drar iväg till nästa trappuppgång tackar Johannes Skog ödmjukt för den bergsman han fått som vinnare av tidningens Stjärnligan.

- Det är också ett mål, att försvara den här titeln. Jag tycker att jag är en värdig vinnare...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons