Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tidig julklapp

Annons

- Det är naturligtvis inte dumt med ännu en sponsor, säger Jenny Kallur glatt.

Förutom hon själv och Susanna består Team Fortum av de tre senaste årens bragdmedaljörer, Carolina Klüft, Stefan Holm och Kajsa Bergqvist samt tränaren Yannick Tregaro.

- Förutom avtalet som förbundet skrivit har vi i Team Fortum fått egna, individuella avtal, berättar Jenny.

Ännu en bekräftelse på vilken status tvillingsystrarna från Falun har i svensk friidrott inför EM i Göteborg i sommar...

Men innan dess handlar det om en kort men intensiv inomhussäsong. En inomhussäsong som egentligen startar utomhus.

- Ja den 3 januari åker vi till Teneriffa och tränar två veckor. I Playa de las Americas finns en jättebra anläggning, säger Jenny.

- Över huvud taget är den tuffaste mängdträningen avklarad. Nu har vi börjat höja kvalitén i träningen här hemma också, säger Jenny.

Tävlingsdebuten kommer hon och Sanna att göra i Glasgow den 28 januari.

- Och som det ser ut nu kommer vi båda att få springa 60 meter häck som vi helst vill. Visserligen är det en femnationslandskamp men en av oss ska få springa häck utom tävlan. Och det är ju vad vi helst vill med tanke på att det är 60 häck det kommer att handla om under innesäsongen.

Bara timmarna innan avresan till lägret på Teneriffa kommer för övrigt Susanna att bli av med det gipspaket hon just nu har på vänsterhanden efter operationen av sin skadade tumme.

- Den handkirurg som opererade finns i Upplands-Väsby. Det ligger ju alldeles i närheten av Arlanda så det passar perfekt, tycker Jenny.

Trots gipset har Sanna också kunnat träna på bra, om än något modifierat, förstås.

För både Jenny och Susanna är naturligtvis innesäsongens stora mål VM i Moskva dit båda är förhandsnominerade tillsammans med de övriga tre i Team Fortum plus Emma Green.

Det avgörs 10-12 mars.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons