Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tekniker på is

Annons

In i det längsta var den finska elitklubben Lahti Pelicans och en österrikisk klubb intresserade av hans tjänster, men efter många turer så blev det ett ettårskontrakt med Mora IK.

En av orsakerna till det, var att han fick känna på och spela för klubben under fjolårets säsong, när han blev utlånad av AIK tidigt under hösten.

- Målet var att få spela i en högre division, men nu är jag nöjd att det blev Mora. Jag trivs i stan och ser fram emot att få utvecklas under den kommande säsongen, säger Ismo, som inte glömt de framgångar han skördade med Jokerit.

- Säsongen 95/96 var minnesrik, när jag fick vara med och vinna både finska mästerskapet för J20 och Jokerits representationslag. Dessutom lyckades vi även vinna Europamästerskapet, berättar Ismo och fortsätter:

- Dock började det illa i början av året när jag fortfarande spelade för Espoo Blues och slet av både korsband och ledband i höger knä. Men jag var helt återställd när säsongen sparkade igång till hösten och då värvades jag till Jokerit.

Ismo hade även förmånen

att säsongen efter, återigen bli finsk mästare med Jokerit. Då hade han Curt Lundmark som tränare.

- Mästerskapssegrarna under första året var ett strå vassare. Då hade Jokerit en av de bästa tränare jag haft, nämligen Hannu Aravirta. Han är i dag finsk landslagstränare, berättar Ismo.

När det gäller Moras kommande säsong, så påpekar han att det finns en del att slipa på innan Moras spelsystem fungerar fullt ut.

- Vi har stora chanser att ta oss till Superallsvenskan. Alla lag i serien är svåra att möta på sitt sätt, men spelar vi som ett lag kan vi gå långt, menar den 27-årige Morabacken.

Han beskriver sig själv som en spelare som hela tiden vill utvecklas, samt att spelförståelse och klubbteknik är två av fördelarna med hans spel.

Och det är framför allt hans tekniska intresse som både varit en tillgång privat som på isen.

Ismo berättar att han alltid varit intresserad av allt tekniskt. Allt från skruvande på motorer till att lära sig mer om funktionerna på en dator.

- Efter hockeykarriären funderar jag på jobba vidare med datorer, berättar Ismo, som i nuläget mer vill utnyttja sin teknik på isen, så att Mora är med och slåss om tätplatserna i den södra allsvenska serien.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons