Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stökig träningsmatch

Annons

Inget speciellt med det, frånsett att Brage hade chanser till gott och väl ett oavgjort resultat.

Vad som frapperade var istället det många gånger rent osportsliga uppträdande som Shenyangspelarna visade.

Dels genom att gång efter annan lägga sig ner på planen kvidande efter närkamper, dels genom att lika ofta spela bort bollen när Brage fick frispark.

- Så här är det internationellt. Domarna blundar för sånt här. Det är bara att acceptera.

- Men kul är det inte, konstaterade Bragekaptenen Jimmy Rajala efter matchen.

I mångt och mycket var det den holländska domartrions inkonsekventa uppträdande som gav upphov till den irritation som präglade spelarna, inte minst då Brages, under matchen.

- Man får vara glad att ingen blev allvarligt skadad med tanke på hur det såg ut, menade Ulf Jakobsson, målvaktstränare, som mer eller mindre bönade och bad Bragespelarna att inte riskera någonting under slutdelen av matchen, då irritationen på planen var märkbar.

- Det är inte värt att riskera något i en sån här match, menade Jakobsson.

Stryk i massor fick inte minst den anfallande delen av Bragelaget ta emot. Ofta utan någon som helst inblandning från domarnas sida.

Den ende som nu fick linka av banan var David Hindriks, backen, som fick en riktig tryckare under slutdelen av matchen och med ett värkande lår fick hjälpas av planen för behandling.

- Jag sa före matchen att skulle jag få en miljon kronor för en säsongs spel i den kinesiska ligan så skulle jag allvarligt fundera på saken.

- Den summan har stigit nu, minst till det dubbla. En säsong med sånt här spel skulle man ha väldigt, väldigt, bra betalt för att spela, menade Jimmy Rajala efter dem stökiga tillställningen.

Jimmy var annars den som svarade för Brages mål runt kvarten före full tid, när han pangade in 2-1 från nära håll.

Strax innan det målet hade Brage haft en trippelchans utan att lyckas överlista landslagsmålvakten Wan Hai.

Närmast ett mål var annars Seyhmus Abic som redan i matchinledningen rann igenom men skottet träffade överliggaren.

- Trots förlusten är jag nöjd med killarnas insats. De var i alla fall ingen som klev av banan utan blöt tröja och uttömt flås, konstaterade Bernt Ljung.

Vilken berömde Jimmy Rajala och Mounir Tajiou för insatsen i Brages främre linje, samt Göran Bergort och Fredrik Bengtsson för jobbet på mittfältet.

Vad gäller motståndarna ska sägas att man, förutom att man lät en brasilianare (Alex), en ungrare och en nigerian testspela, innehöll både A- och U-landslagsman.

SHENYANG-BRAGE

3-1 (1-0)

Målen: 1-0 Yang, 2-0 Alex, 2-1 Jimmy Rajala, 3-1 Shen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons