Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stjärna om dagen

Annons

Andreas har också skrivit ett tvåårskontrakt.

- Det här känns helt rätt! Jag kände direkt att Falun var någonting för mig. Bilden av klubben och stan har varit positiva. Att dessutom Mika Packalén och Robert Schultz är i klubben gjorde valet klart enklare. Vi har ett bra lag som kommer att vara med och slåss om en slutspelsplats, kommenterar Andreas själv om valet av klubb.

Ungefär likadant sa Hannes Öhman 24 timmar tidigare:

- Både staden och klubben gjorde valet enkelt för mig som kommer från en liten stad (Mariehamn på Åland). Jag har tröttnat på cement och betong efter sex år i Stockholm.

- Balrog var inget alternativ som det ser ut där nu och inte finska ligan heller.

Vad ska du arbeta med i Falun?

- Jag har arbetat med barn i stort sett hela mitt vuxna liv. Men exakt vad jag ska göra här är inte klart ännu.

"Nisse" kommer ursprungligen från Hudiksvall ochfick sitt stora genombrott i vintras när han fixade 35 poäng (24 mål och elva assits) för Balrog.

Och IBF Falun vet mer än de flesta om hans målsinne. När Balrog besegrade Falun med 14-4 gjorde Andreas sju av målen...

IBF:s nye chefstränare Mika Packalén säger så här om "Nisse":

- Spelartypen som han representerar är en bristvara i modern innebandy. "Nisse" är allround på sin position, han kan iklä sig en defensiv roll, han kan avgöra en match på egen hand och han kan dessutom både ge och ta i närkamperna säger Mika.

Hans kompis och kollega Robban Schultz säger om världsspelaren Hannes Öhman som snittat 63 poäng under sina sex år i den svenska elitserien:

- Han kan spela back, han kan spela center men i dagsläget är det som vänsterforward jag ser honom.

Är det inte risk att alla de nya, etablerade träner ut era egna talanger?

- Tvärt om är det nyttigt för dem att få se och lära. Det vi tillför truppen utifrån är spetskompetensen som inte finns tidigare, säger Schultz.

- Dessutom ska vi spela slutspel nästa säsong och då behöver vi nya. Årets lag var trots allt ganska långt ifrån, säger sportchefen Mats Andréason.

Hur har ni råd?

- Det handlar inte alls om samma pengar i innebandy som i exempelvis hockey eller bandy. Vi gör inget vi inte har råd med, säger Andréason.

IBF Falu kommer för övrigt att testa ännu en spelare i helgens cup. Det är den tolvfaldige schweiziske landslagbacken Roger Stegemann från Alligator Malans.

- Han kom i går kväll och kommer sannoligt att spela i dag, säger Andréason.

- Ytterligare en back är väl vad truppen behöver...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons