Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En speciell match för Igor

Annons

Laget tränas i dag av Fredrik Danell, som spelade i Igors lag 95-96.

- Jag har många vänner i Hudik. I fjol hade jag lite kontakt med dem och gav en del tips. Jag vet ganska väl hur Hudik spelar, säger Igor.

Han förväntar sig mycket skridskoåkning och ett ganska offensivt spel.

- Hudik har fått tillbaka några grabbar som har gått på hockeyskola. Sedan finns det även några äldre spelare kvar som bidrar med värdefull rutin.

Hudik överraskade genom att besegra Valbo borta i söndags.

- Det var starkt gjort, men jag tror ändå att vi har goda chanser att vinna. Vi har vunnit våra senaste matcher och har bra självförtroende.

Målsnålt lär det knappast bli. HSK är faktiskt seriens målgladaste lag. 45 mål efter åtta omgångar ger ett snitt på drygt 5,5 mål. Att laget även har släppt in relativt många mål, 34 stycken, är inget som bekymrar HSK-tränaren.

- Det gör ingenting så länge vi vinner. Vi har ett ungt lag och kan inte spela för disciplinerat. Killarna måste få göra misstag. Dessutom tycker jag nästan att vissa baklängesmål är bra. Då kan jag berätta för spelarna vad de gjorde för fel.

Det som däremot bekymrar Igor är diverse skador i truppen.

- Flera spelade med småskador mot Hille/Åbyggeby. Vi vet ännu inte riktigt vilka som kan vara med mot Hudik, sade Igor på tisdagseftermiddagen.

Jonas Lindberg har varit skadad, men har tränat i veckan och är nog på väg tillbaka. Fredrik Larsson, Mattias Ek, Johan Strömberg och Anders Mattsson hör till skaran som är småskadade.

Årets division I-serie är jämnare än på länge. HSK på fjärde plats har bara två poäng upp till serieledande Valbo och lika långt ned till Hudik på sjunde plats. Nian Västerås är tre poäng efter HSK.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons