Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En sjuk match"

Annons

Serieledaren Hedemora har fått en flygande start i hockeytvåan. Inför onsdagens match mot Fagersta hade laget tagit 17 av 20 möjliga poäng. Bland annat vann HSK borta mot Fagersta, med 4-1, för bara ett par veckor sedan.

-Vi hade bara släppt in 16 mål på tio matcher, säger Björklund.

Nu blev det 4-10 i baken efter hela 0-7 i den första perioden, eller rättare sagt efter 14.27.

-Ja, vad ska man säga. Vi laddade som inför vilken match som helst. Visst var vi beredda på att det skulle bli tufft, men att någon sådant här skulle hända kunde man aldrig tänka sig, säger Fredrik som inte har någon riktigt bra förklaring till kollapsen.

Något manfall i spelartruppen var det inte frågan om och laget befinner sig heller inte i någon ovanligt tuff träningsperiod.

Hemmasupportrar som kom sent till matchen trodde inte sina ögon. Den som missade första kvarten kunde lika gärna vända och åka hem igen.

Hur var stämningen mellan den första och andra perioden?

-Vi var ju tvungna att tänka att vi skulle gå ut och göra några kassar.

Så blev det också. HSK lyckades få stopp på raset och vann de sista två perioderna med 4-3. Efter matchen var det ändå den första perioden som spelarna minns bäst.

Kunde ni till och med skratta åt eländet i omklädningsrummet efter matchen?

-Ja, det blev nästan så, även om det förstås kändes tungt.

Vad händer nu?

-Förhoppningsvis lärde vi oss någonting av det här. Vi har en ny tuff match borta mot Söderhamn på söndag. Det är bara att ladda om.

Hur bra är årets HSK-lag?

-Vi är bättre än i fjol. Konkurrensen har aldrig varit så hård under min tid i HSK. Vi är exempelvis 14 forwards som slåss om nio platser.

Trots onsdagens fiasko leder HSK fortfarande serien med en poäng mer än Fagersta. Bakom toppduon jagar Malung, Björbo och Söderhamn.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons