Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sista finne

Annons

- Säsongens sista värvning, säger Anders "Masken" Carlsson, Leksands sportchef.

Det är det uppkomna skadeläget som gjort att Leksand tar tillfället i akt att värva ytterligare en spelare, innan dörren för spelarövergångar stängs för den här säsongen.

- Vi kommer att spela många viktiga matcher framöver, i stort sett varannan dag, och ska vi gå upp i elitserien så måste vi försäkra oss om att vi tål skador, säger "Masken".

Senast att hamna på skadelistan är Stefan "Loppan" Hellkvist, som missar de två matcher som återstår att spela innan OS-uppehållet tar vid.

- Han ådrog sig en sårskada, i matchen mot Björklöven, som var tvungen att sys. Nu har det blivit en inflammation i sårområdet, som gör att "Loppan" tvingas vila, berättar "Masken".

Jarkko Nikander är en 31-årig ytterforward som de senaste tio säsongerna spelat i Finlands högsta liga - i några olika klubbar.

De senaste säsongerna har han spelat i Ilves-Tammerfors, där han dock inte fått så mycket istid den senaste tiden.

- Jarkko är en hårt arbetande forward, som är stark i spelet kring hörnen. Det är en spelare som både Jarmo (Tolvanen) och Sami (Ahlberg) har bra koll på. Ilves ville först inte släppa honom, och det var mycket om och men, innan allting löste sig, säger "Masken".

- Men jag är glad att det löste sig, och hinner bara pappren bli klara, debuterar han redan mot Nyköping, fortsätter Leksands sportchef.

Klart är i alla fall att både Per Löfström och Jens Nielsen, som tvingades stå över söndagens match mot Bofors, spelar.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons