Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sådan champion!

Annons

Gävletränaren kom upp i 22 segrar på banan innan det var färdigt och hade därmed sju tillgodo på regerande champion Leif Witasp. Lägg därtill att han vinner kusk-ligan även på Bollnäs och Romme, så förstår ni att Eriksson har ett framgångsrikt år bakom sig.

- Det är svårt att ta fram någon särskild häst bland alla jag vunnit med, men King One är en hedershäst och allt för tidigt bortgångne Trönöfaks hade jag stora förhoppningar på, berättade Sören.

Utanför V65-spelet avgjordes ett fint lopp för de fyraåriga kall-bloden - Zornloppet. De 40000 kronorna i förstapris gick till Bollnäs och löftet Vålsvarten. Mats Söder i Alfta är det som tränar och i sulkyn satt som alltid Bo Landgren.

- Hästen är ännu lite opolerad, men kan bli riktigt bra när han växer i kostymen, berömde Landgren efter Vålsvartens seger på 1.29,5/2180 m.

Systrarna Frick fortsätter att vinna lopp. Först ut var Katrin som för andra tävlingsdagen i följd vann lopp med Helge Gul.

- Både häst och kusk har fin form för dagen, konstaterade lillasyster efter det att Helge Gul avgjort trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren sista 1100 m.

Storasyster Kajsa var värre och tog en dubbel inom V65. Först med kallblodige norrmannen Rapp Best. En häst som hon körde till en andraplats på Romme för en månad sedan.

- Kajsa skulle få en chans till, berättade hästens tränare Ole Eggen i vinnarcirkeln.

Den chansen tog hon. Trots en liten galopp kort efter start avgjorde Rapp Best till knapp seger.

Med egentränade Annie Laday bidade Kajsa sin tid långt nere i kön.

- Det blev lite körning på sista långsidan och vi fick fina ryggar. Det gick snabbt över upploppet och hon avgjorde med huvan kvar på öronen, sa Frick efter segern.

Ännu mera Frick i de båda Dagens Dubbel-loppen då Jim vann båda. Duon Fancy Trick och Cornetto Ås var segervapnen. Den förstnämnda såg riktigt taggad ut för dagen och vann trots ett lopp i "dödens" mest hela vägen. Med Cornetto Ås övertog Jim kommandot i den första svängen och var sedan aldrig i förlustfara.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons