Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig toppmatch

Annons

Och IBF var inte långt ifrån att lura gästerna på en poäng. När den sista perioden började ledde Frösön med 6-3 men på 45 sekunder i den sjuttonde minuten gjorde IBF två mål och sedan satsade IBF helt följdriktigt på sex utespelare de sista 45 sekunderna.

Tyvärr gick inte den satsningen hem. Med 12 sekunder kvar av matchen hitta Magnus Jakobsson det tomma hemmamålet med en lyftning från egen planhalva.

- Frösön är riktigt bra. De sätter de chanser de får och när väl chansen kommer går det snabbt för dem, berömde IBF-tränaren Anders Jansson sina motståndare.

Anders behövde dock inte vara besviken på sina hemmaspelare som verkligen bjöd upp till kamp och i halva matchen var det Hedemora som hade ett visst övertag. Frösön fick så långt jaga för att kvittera och Hedemora föll på på fyra dåliga slutminuter i mittperioden. På dem gick Frösön från 2-3 till 5-3. Hemmaspelarna tappade markeringarna och det var gästerna snabba att utnyttja.

- Ja, då hängde vi inte med riktigt, konstaterade Anders Jansson.

Till saken hör att Hedemora minuterna innan kvitteringen till 3-3 hade ett fint anfall med två bra skott. Det första tog i ribban, det andra i stolpen...

Till den andra perioden lade Frösön om sitt försvarsspel. Gästerna satte hög press på IBF-backarna som fick det aningen stressigt runt eget mål. Då och då fick Frösön bra tryck mot Per Söderberg i hemmamålet och sköt hela 18 skott i mittperioden. Under de förutsättningarna fick IBF mest satsa på kontringar.

Ett exempel på en sådan var IBF:s 3-2 mål. Per Söderberg hittade Staffan Sporrong med ett långt utkast och Staffan slog till utifrån sargen med en stänkare rätt upp i krysset.

Snygga mål var det, ja. Men frågan är om inte IBF-backen Ronnie Perssons 2-1 mål var matchens snyggaste. Från mittplan drog han i väg på egen hand och lurade bort hela Frösöförsvaret innan han lyfte in bollen i mål.

Eller var det Frösöns kvittering till 2-2? Daniel Bixo slog då in bollen i mål på volley efter en lång pass från Frösöns planhalva.

Alla i IBF gjorde en stormatch. Extra plus dock till målvakten Per Söderberg och Pierre Ahlbom och Oskar Hansson.

Förlusten innebar dock att Hedemora tappade den andraplats i tabellen som laget haft hela säsongen. Runsten gick upp på samma poäng men gick om Hedemora på bättre målskillnad. För att ta tillbaka andraplatsen måste Hedemora vinna säsongens sista match, borta mot Ljusdal samtidigt som Runsten tappar poäng.

HEDEMORA-FRÖSÖN 5-7

(2-1, 1-4, 2-2)

Målen: 1-0 Pierre Ahlbom (Oskar Hansson), 1-1 Andreas Eriksson (Magnus Jakobsson), 2-1 Ronnie Persson, 2-2 Daniel Bixo (Emil Svärdfelt), 3-2 Staffan Sporrong (Per Söderberg), 3-3 Marcus Boije (Mathias Wedin), 3-4 Simon Jaktlund (Marcus Boije), 3-5 Mathias Wedin (Marcus Boije), 3-6 Marcus Boije (Daniel Bixo), 4-6 Niclas Morén (Oskar Hansson), 5-6 Pierre Ahlbom (Oskar Hansson), 7-7 Magnus Jakobsson (Daniel Ramsin).

Skott: 22-33 (7-7, 7-18, 8-8).

Utvisningar: IBF: 2x2. Frösön: 2x2.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons