Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig panghelg för Dalaskyttarna

Annons

November månad innebär mestadels luftskyttetävlingar. Men även en del uteaktiviteter i form av gevärs eller kpistfältskytte i det allt mer sinande dagsljuset.

En del dalaskyttar var i farten under helgen. I Uppsala handlade det om den klassiska luftpistolstävlingen Gunillaträffen, som var en av landets allra första tävlingar inom grenen.

Lördagens upplaga var den 28:e i ordningen. En dalaseger noterades genom Staffan Leth, Dalregementet, som toppade herrarnas klass H2, som ligger snäppet under eliten (H3). Leth är ju inte känd som någon luftspecialist så för hans del var resultatet (555 poäng) säkert i sin ordning.

Nyblivne Grycksbobon och dubble OS-skytten Roger Hansson knep andraplatsen vid lördagens månadstest i Gimo. Detta efter att dundrat in en riktigt fin final, dryga 104 poäng, vilket säkert får ex-smålänningen att le lite extra.

Kul var det att hårdsatsande östgöten Björn Bergström äntligen fick till en riktig fullträff i dessa sammanhang. Han är ju en av de skyttar som är lika bra oavsett vilken distans han lossat skott från och han var den här gången snäppet bättre än Hansson.

En som sällan gör en dålig tävling är ju Rommes stolthet, Olle Gabrielsson.

Vid söndagens höstträff, då handlar det om fältskytte, på Kungsängens skjutfält utanför Stockholm knep rommeskytten andraplatsen i elitklassen sedan han noterat granna 35 träffar av 36 möjliga på den allt annat än lätta banan och i ett sjusärdeles gråmulet väder.

Totalvinsten gick till årets SM-tvåa Lars Göran Lundqvist, Ununge, med maximala 36 träffar. I lagtävlingen blev Romme inte alls oväntat bästa dalalag med en fjärdeplats. Ny i laget var framtidslöftet Magnus Johansson som travar snabbt i "Omöjliga Olles" framgångsrika fotspår.

BOSSE WIQVIST

Mer läsning

Annons