Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig läxa för Ornäs tjejer

Annons

Ornäs inställning i första halvlek var bland det sämsta undertecknad sett på länge, riktigt länge.

Och Ornästränaren Roger Lundin skämdes och höll med.

- Det var bedrövligt. Vi var varken tvåa eller trea på bollarna. Tjejerna trodde nog att det bara skulle flyta på, säger han.

Visst, Ornäs skapade två rena frilägen. Men avslutningarna?

Det ena skottet, en lobb högt över. Det andra när Susanna Sunesson skulle finta målvakten men sköt mitt i finten och såg mer ut att bredda spelet än att avsluta på mål.

Det var riktigt skamligt att se Ornäs i första halvlek och tjejerna ska vara glada att så gott som alla 288 i publiken stannade kvar.

- Vissa spelare måste skärpa sig till hösten. När vi får tillbaka lite skadade spelare så går det inte att hålla på så här om man ska vara med, sade Roger Lundin.

I andra halvlek svängde matchbilden rejält. Ornäs började ta för sig och skapade fler chanser under den första kvarten än under hela första halvlek. Dessutom var hemmalaget starkare i närkamperna och vann nästan alla andrabollar.

- Det började klicka till lite grann i huvudena att man måste jobba också, men när vi vaknade till var det för sent, säger Lundin.

Ornäs ställde om till 4-3-3, men Roger betonade att sifferkombinationen spelade mindre roll då inställningen inte var den bästa.

Ett tröstmål kom i alla fall efter 25 minuter av andra halvlek då Susanna Sunesson höll sig väl framme vid bortre stolpen. Efter det mattades Ornäsoffensiven av, tyvärr.

- Det var synd att vi inte kunde behålla trycket, men andra halvlek är ändå klart godkänd, säger Lundin.

I första halvlek vore det ett tjänstefel att ge någon av Ornäsdamerna godkänt betyg. Alla spelade dock upp sig i andra halvlek och några förtjänar ett extra omnämnande.

Marie Sundman var stabil i backlinjen, Susanna Sjögren var rolig att se på högerkanten, vänsterbacken Eva Nordin vågade följa med upp i anfallen och på mittfältet var Johanna Waaker och Malin Ericson riktigt bra i andra halvlek.

Gävles bästa spelare var systrarna Jenny och Maria Åkerblom som var stabila ytterbackar på varsin kant.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons