Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig lagseger

Annons

- Jag är alldeles överväldigad. Att Daniel skulle ha en liten chans att ta hem segern, det trodde jag nog. Hans stora styrka ligger i stakningen, ingen har väl missat hans breda axelparti, säger Jan Sandberg, ordförande i skidklubben, och fortsätter:

- Men att vi skulle få in tre man bland de sex bästa, det hade jag aldrig kunnat tro i min vildaste fantasi, säger Jan Sandberg.

En ordförande som missade hela festen i Mora. Drabbad av influensa fick han finna sig i att ligga hemma i Borlänge och följa tävlingen på tv.

- Men jag hade svårt att ligga still. Vad spännande det var. Daniel var bra, Fredrik var bra, Magnus var bra. Otroligt vilken prestation vi svarade för, säger Jan glatt.

- Jag visste att Daniel var i en bra form igen. Kul för honom att det räckte ända fram, med det slit han lade ner under loppet, säger Fredrik Östberg som körde in som femte man.

Han har också visat oerhört bra form de senaste veckorna - med masstartseger i U23-VM som topp.

- Det kändes bra nu också, men när Daniel tryckte på till slut hade jag inga krafter kvar att hänga på, säger Fredrik.

Är det någon tröst att en klubbkompis vinner, när man inte lyckas göra det själv?

- Absolut. Det är det bästa som kan hända när man inte vinner själv. Att han vinner är egentligen inte en så stor överraskning, då Daniel kört bra i vinter, menar Fredrik.

- Daniel var oerhört stark i dag. Själv missade jag en vätskekontroll och höll på att tappa allt. Men jag hittade krafter igen, och får vara nöjd med min sjätteplats, säger sexan Magnus Jonsson.

Klubben hade också satsat hårt på att de egna åkarna skulle lyckas, och hade 22 egna kontroller utefter de nio milen.

Vad betyder den här segern för Falun-Borlänge SK?

- Mycket. En Vasaloppsseger är större än en SM-seger, då uppmärksamheten är så mycket större. Dessutom visade vi vilken oerhörd bredd vi har i klubben, säger Fredrik.

Ordförande Jan Sandberg hoppas på att stödet från företagen i Falun-Borlänge ska öka efter de här framgångarna.

- Just nu är intresset större från Borlängehåll, men det kanske blir en ändring på den saken nu, när en Grycksbokille går och vinner Vasaloppet, funderar Sandberg.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons