Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En proffsigare organisation

Annons

Vid årsmötet i går fick Fahlén och hans styrelse i uppdrag att presentera en ny organisation för IBF Falun vid ett extra årsmöte i september.

I ordförande Fahléns tankar handlar den organisationen bland annat om att utnyttja klubbens helägda arenaaktie- bolag ännu mer.

- En verkställande direktör i spetsen är en realistisk tanke som jag tror blir verklighet, säger Fahlén.

Det blir i så fall en klubbchef med i första hand ett organisatoriskt och administrativt huvudansvar.

- Han eller hon kommer med stor sannolikhet däremot inte att ha det sportsliga huvudansvaret, säger Fahlén.

Där ser han andra lösningar.

- Även där måste vi vässa och förbättra vår organisation. Vi har trots allt två lag i högsta serien.

Där skissar Fahlén i tankarna på ett större ansvar på respektive lags ledarstaber.

- Dessutom har vi en herransvarig (Peter Andersson) och en damansvarig (Christer Sundin) med direkt ansvar för respektive lag i styrelsen. Att ha en sport-chef som ska sköta båda lagen kan bli allt för tufft, säger Jan Fahlén.

Vid årsmötet i går, där Fahlén omvaldes som ordförande, presenterade IBF Falun ett ekonomiskt överskott på 54 000 kronor för säsongen som gick.

- Men i praktiken är det cirka 200 000 större då vi tvingades ta med oss periodiceringsfel från förra verksamhetsåret.

Noterbart: Trots att klubben värvat en hel del nya spelare inför den kommande säsongen presenterades ingen budget för nästa år för årsmötet.

Har ni värvat och förstärkt friskt utan att ha några ekonomiska ramar klara?

- Nej, naturligtvis inte. Även om den totala budgeten inte läggs fram förrän på det extra årsmötet har vi självklart strikta ramar som ska följas och som har följts, säger Fahlén.

Också noterbart: Trots elitlag på både herr- och damsidan om-satte IBF Faluns seniorlag "bara" lite drygt två miljoner sammanlagt.

- Innebandy är fortfarande en sport utan stora pengar. Och inför framtiden är det viktigt för oss och alla andra klubbar att se till att den fortsätter vara det, att vi inte som vissa andra idrotter låter lönekostnaderna skena i väg, säger Jan Fahlén.

Två nya ledamöter valdes in i styrelsen i går: Jessica Johansen och Jan-Erik Andrén.

Ungdomsverksamheten, som numera finns i en egen juridisk förening men lever tätt samman med huvudföreningen, hade också årsmöte.

Per Nordström är omvald ordförande och i ungdomsföreningens styrelse finns numera också Håkan Fåhreaus och Anders Roddar.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons