Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En prestigefylld kamp

Annons

Granelid satte ihop tävlingsprogrammet och hon fanns också med i lag Nord som besegrade lag Syd i den minst sagt prestigefyllda tävlingen.

Totalt avverkades tolv delgrenar och det var en hetsig och tävlingsinriktad atmosfär som inramade tävlingen.

Lag Nord var bäst i vattenpolo, undervattensrugby, 275 meter medleysimning, styrkeduellen, curling, gymnastik och i hoppgropen.

Lag Syd vann i simhopp, tennis, basket, gladiatorerna och gäster med gester.

- Vi gick verkligen in seriöst för Tomteolympiaden, Lena Birath höll ett invigningstal och vi tände ett ljus som brann under hela tävlingen som pågick från fredag kväll till söndag eftermiddag.

Laget övernattade tillsammans i Kårestugan och det fanns mer än Tomteolympiad på helgprogrammet.

- Vi åt julbord, delade ut jul-klappar och dessutom hade vi en gruppdynamikövning under lördagen.

- Sådana här grejer är väldigt viktiga när det gäller att svetsa samman gruppen och det var länge sedan vi hade så bra lagsammanhållning som vi har i dag.

IBF Falun befinner sig mitt uppe i ett fyra veckor långt speluppehåll och den här helgsammankomsten var inplanerad sedan länge.

- Men vad den skulle innehålla blev inte klart förrän den senaste veckan. Vi hade verkligen roligt, inte minst på lördagskvällen då vi tittade på de tävlingsgrenar som vi filmat.

För IBF-tjejerna väntar nu nio dagars ledigt från innebandyn, en ledighet där fem individuella träningspass ska klämmas in.

Laget avslutar året med bortamatcher mot Kumla och Karlstad den 29 respektive 30 december.

I det segrande lag Nord ingick följande tjejer: Camilla Granelid, Karin Hjelm, Emma Lundmark, Cecilia Hast, Therese Strömberg, Elna Hägglund, Sofie Andersson, Katja Hinders, Jenny Lundqvist, Tone Einstulen och Malin Dalbjer.

Jenny Magnusson (lag Syd) och Therese Strömberg blev dess-utom prisade för sina insatser i simhoppsmomentet.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons