Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Porsche på 390 hästar väntar Daniel

Annons

- Nu satt man i en racerbil.

Daniel Andersson från Lernbo och Ludvika sammanfattade känslan efter sin första bekantskap med en Porsche 911 på 390 hästkrafter.

De två möttes på Gelleråsens racerbana i Karlskoga i går, då Daniel testkörde inför sitt nya racingäventyr.

Efter fyra säsonger i Volvo-klasserna JTCC och S60 Challenge byter 22-åringen till den häftigare Porsche Carrera cup, med riktiga muskelbilar på breda racingslicks.

Från 270 hästkrafter i S60 till närmare 400 i Porschen är ett stort kliv.

- Ja, visst är det så. Det är en helt annan grej och mycket nya intryck att ta till sig. Jag tog det medvetet lugnt i dag men det var andra som laddade och hamnade i sanden utanför banan, berättade Daniel något skadeglatt.

Det är Lasse Jönsson, Porsche-handlare i Karlstad, som lånar ut bilen till Daniel. Den är av modellen 911 med tillägget 996 GT3 cup.

- Jag håller på att förhandla med ett par team och det avgör om jag kommer att kunna köra samtliga åtta deltävlingar i cupen. Det hänger på pengarna.

Fem av deltävlingarna går i Sverige, med premiär 1-2 maj i Knutstorp, två i Finland och två i Danmark. Precis som i Volvo-klasserna råder enhetsregler även i Porsche-cupen.

- Det är egentligen bara att vrida på nyckeln och köra. Det är bara vissa inställningar som får ändras. Till och med bränslet ska vara identiskt i alla bilar.

På tisdag räknar Daniel med att fortsätta testköra, då i skånska Knutstorp, där alltså också premiärracet i cupen sker.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons