Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En överraskad debutant

Annons

Efter fyra säsonger i Luleå skrev Fredrik Svensson i våras på för Leksand.

I träningsmatcherna har det fungerat bra för Fredrik och under Mästarcupen fick han beskedet att förbundskaptenen Hardy Nilsson tagit ut honom i den trupp som ska spela Ceska Pojistovna Cup i nästa vecka.

Därmed debuterar Fredrik i Tre Kronor som 28-åring och det blir för övrigt första gången han drar på sig en blågul landslagströja.

- Jag har faktiskt aldrig gjort en enda landskamp vare sig som pojkspelare eller junior, så det här blir något helt nytt för mig.

Har du varit aktuell för Tre Kronor tidigare?

- För fyra år sedan, när jag spelade i Luleå, sa min tränare att jag var på väg att bli uttagen. Det gick lite sakta och tog några år, men nu är jag med i Tre Kronor och bättre sent än aldrig.

Vad hoppas du på inför debuten i Tre Kronor?

- Naturligtvis att göra så pass bra ifrån mig att jag blir uttagen igen.

Fredrik är en fysiskt stark back med sina främsta tillgångar i det defensiva spelet, men han är inte oäven när det gäller det offensiva spelet heller.

- Nej, jag försöker gärna följa med framåt när tillfälle ges, förklarar Fredrik som mestadels bildat backpar med lagkaptenen Christer Olsson under försäsongen.

- Det har fungerat bra under försäsongen och vi har ett riktigt kanongäng. Det känns riktigt bra.

Ytterligare fyra spelare debuterar i Tre Kronor i samband med Ceska Pojistovna Cup; Johnny Oduya, Djurgården, Jonas Soling, Brynäs samt Calle Steen och Jonas Frögren från Färjestad.

Den sistnämnde hockeyfostrad i Ludvika.

- Jag har inte hunnit fatta det än. Jag hade ingen aning om att jag ens var aktuell. säger Jonas.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons