Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nyttig tempohöjare för IBF

Annons

Det var dock ytterst nära att det blev en upprepning av den hemmamatch IBF spelade mot Ö-vik i Svenska Cupen i julas. Då, liksom nu, hamnade Falutjejerna i underläge 2-4. Och då, liksom nu, lyckades de ta ikapp i sista perioden.

- Men den gången hade vi marginalerna på vår sida, säger tränaren Klas Persson. Vi fick in det avgörande målet och vann med 5-4. Den här gången fick Ö-vik 5-4-segern. Det handlar om man har tillfälligheterna med eller mot sig.

Nu gör det inte så mycket att IBF Falun förlorade den här matchen. Med två matcher kvar - mot Råsunda borta och KAIS hemma - behöver IBF troligen bara två poäng av sex för att vinna serien, vilket har varit målet.

- Men självklart vill vi vinna alla matcher, säger Klas. Vi gillar avgjort inte att få stryk av Ö-vik, och tjejerna ger sig inte frivilligt i en sån här match.

Hemmalaget drog ifrån i andra perioden efter en jämn första 2-2-period.

Ö-vik kunde gå till pausvila med 4-2-ledning.

- Men vi flyttade upp spelet från start i tredje perioden, berättar Klas.

Och det gav resultat redan efter 17 sekunder, då Falun reducerade till 4-3. Efter 11.35 gjorde sedan Maria Söderström 4-4.

- Efter 4-4 var vi överens om att fortsätta att spela offensivt och "gå för seger", säger Klas. Men det öppnar naturligtvis för kontringar.

En sådan kontring kom omgående. Bara 19 sekunder efter kvitteringen gjorde Ö-vik 5-4 - och flera mål blev det inte, trots att Falun tryckte på hårt på slutet.

- Även om vi inte vann den här matchen var den viktig för oss, menar Klas. Ö-vik spelade ett tätt och fysiskt spel i sin lilla sal, och vi behövde verkligen en "tempohöjare". Sen var det naturligtvis synd att vi inte kunna vinna matchen. Men lär vi oss något av den här matchen inför slutspelet, har det kanske varit värt den här förlusten.

Matchfakta

ÖRNSKÖLDSVIK-IBF FALUN

5-4 (2-2 2-0 1-2)

Målen: 0-1 (1.45) Caroline Persson, 1-1 (3.28) Elin Magnusson, 2-1 (13.24) Anna Hedberg, 2-2 (15.30) Hannele Jansson (Gabriella Ludvigsson), 3-2 (12.14) Martina Söderqvist, 4-2 (19.45) Anna Wretman, 4-3 (0.17) Karin Karlsson, 4-4 (11.35) Maria Söderström (Lena Birath), 5-4 (11.54) Lina Berg.

Skott: 19-17

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons