Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny pärs för Korsnäs

Annons

Men det var inte bara själva spelet som gick hårt åt Peter Tillmans nerver. Med knappt åtta minuter kvar att spela kastade huvuddomaren Patric Nyrenvall in handduken på grund av en sträckning i ljumsken.

Speakern efterlyste domare bland publiken, dock utan att få napp.

Till slut blev det så att assisterande domaren Björn Lindroth, Borlänge, tog över pipblåsandet, en ledare hoppade in på linjen och Björn fick ta fullt ansvar även för offsidebedömningen den tid som återstod.

- Det här gjorde ju att allt blev extra nervöst, konstaterade Peter Tillman.

När väl spelet kom igång efter ett avbrott på upp emot en kvart fick lagen var sin farlig chans innan allt var över och Korsnässpelarna fick jubla.

- Segern var hur rättvis som helst, både spelmässigt och chansmässigt.

Det var Korsnäs som hade mest boll och försökte vara konstruktivt. Spelet flöt på bra fram till straffområdet men där gick det oftast i stå. De rejäla avsluten var få.

- Ja, vi har problem med avsluten. Vi vill gärna göra den där extra passen för att vara säkra. Och ändå pratade vi om avsluten före matchen.

- Men vi har haft svårt tidigare också att göra mål. Då har det mest blivit mål på kontringar. Nu fick vi föra matchen och det var en ny situation för oss, tillade Peter Tillman.

Beslutsam var i alla fall Ove Skarpnes när han gjorde matchens enda mål knappa halvtimmen in i den andra halvleken. Hårt uppvaktad inom straffområdet lyckades han få bra träff på bollen som blev otagbar för annars duktige målvakten Per Larsson i Strands mål.

Nämnas kan att Korsnäs minuterna innan målet hade en boll inne. Men det blev bortdömt då Daniel Wiklund fick bollen på handen innan han förpassade den i mål.

Strand hade inte mycket framåt av egen kraft. Farligast var laget i samband med fasta situationer, hörnor och frisparkar.

Däremot hade gästerna en stark fyrbackslinje, anförd av Fredrik Näsman, som tog hand om det mesta.

Strand flyttade dock fram strax innan domaren tvingades ge upp. Då var laget på gång och kanske hämmades gästerna mest av den ofrivilliga pausen.

Hos Korsnäs handlade det om mycket hårt arbete och där var det ingen som föll ur ramen.

Jörgen Svahn jobbade hårt i det defensiva arbetet. Lika hårt var arbetet från Daniel Wiklunds sida. Men då handlade det om det offensiva mittfältsjobbet.

KORSNÄS-STRAND 1-0 (0-0)

Målet: Ove Skarpnes (73).

Domare: Patric Nyrenvall, Västerås.

Publik: 74.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons