Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hoppfull tävling

Annons

Det började bra och slutade bra för dalarnas ryttare i helgens stora regionala och nationella ponnytävling för B-, C-, och D-ponny vid Orsa ridklubb.

Det blev bland annat guld och silver under fredagens regionala tävling, och två meriterande guld under avslutningsdagen med nationell tävling och Ridsport Ponny Cup.

- Jag är jätteglad över mitt guld. Jag var lite nervös i avslutningen på min hoppning och det var skönt att det gick hem till slut, säger en glad Jessica Simm, 14 år, som tog ett guld i Ridsport Ponny Cup klass 1 på sin egna B-ponny, Mr Orban. Hon tävlar för Borlänge Ridklubb.

Tyvärr kommer inte Jessica att tävla i nästkommande Stockholms final i Ridsport Ponny Cup, detta på grund av att hon bland annat inte deltagit i någon av de tidigare av cupens kvaltävlingar i Sverige. Helgens kvaltävling i Orsa var den femte och sista kvaltävlingen.

En som har kvalificerat sig för finalen är Martin Bergdahl, 15 år, från Hedemora och tävlande för Djursholms RK.

På ett imponerande sätt segrade Martin i söndags med sin C-ponny, Poetic Annie, i Ridsport Ponny Cup klass 1

- Jättekul att jag vann. Givetvis åker jag till finalen i Stockholm för att vinna även där. Min hoppning kändes bra och vi hade ett bra samspel hästen och jag under tävlingen, säger en glad Martin.

Avslutningsdagen på söndag bestod av en nationell klass, samt en klass som inkluderas i Ridsport Ponny Cup och är en cuptävling som består av sex kvaltävlingar samt en final under 2004.

Under lördagens nationella tävling med fyra klasser hade dalaryttarna det svårt att hävda sig i det soliga vädret vid Orsa ridklubb. Däremot värmde söndagens regionala ponny tävling desto mer sett med dala ögon.

Det blev ett guld, ett silver och ett brons i klass 8 regional tävling.

- Jag är jätte nöjd med mitt silver. Banan passade mig och min C-ponny häst, Ere Du, bra, säger Elin Jackson från Mora ridklubb efter sin andra plats i fredagens klass 8, C-ponny.

I samma klass, men på en D-ponny blev det guld till Sara Jonsson och ponnyn Bluey från Falu RS, samt en fjärde plats för Louise Sundlöf på Olympia från Falu RS.

Bronset knep Sandra Aho från Borlänge RS på Shelia i klassen 8 C-ponny.

Omkring 120 ekipage och ungefär 550 starter han det bli vid Orsa ridklubb under helgen. Och de tävlande, som var i åldrarna 10 till 18 år kom från i stort sett hela Sverige, samt en del från de nordiska grannarna.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons