Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En "härlig" förlust

Annons

Fredrik Lindgren är dock inte någon vän av stora ord och han höll sig på jorden i depån när matchen var över:

- Jag är halvnöjd, konstaterade han kallt.

- Det gick väl inte dåligt, men man kan aldrig vara riktigt nöjd när man inte vinner, tillade han.

- Vi gjorde i alla fall en bra kämpainsats mot verkligt bra motstånd och på en bana som kräver mycket motorer.

Masarnas tränare Jonas Grönstrand var överlycklig över resultatet:

- Det här var som en seger. Och man kan ju undra hur det hade gått om Antonio hade varit med. Det är skönt att ha förare som Tony Rickardsson och Leigh Adams i laget. Och Fredrik gjorde ju en kanontävling, berömde Jonas sina tre bästa poängplockare.

Tony tog fullt på sina sex heat och tangerade också sitt eget banrekord i dagen nionde heat.

- Det är alltid kul att med banrekord. Det visar att det går fort.

Med tanke på förutsättningarna inför matchen, var Masarnas lagkapten inställd på en förlust.

- Det gällde för oss att hålla nere poängen, så vi skulle ha chansen på bonusen hemma. Och det var starkt att bara "loosa" med två poäng, utan Antonio dessutom.

Att inte han var med var det som avgjorde i dag.

Men det såg tungt ut för Masarna till en början. Masarna tog sin första heatseger i det nionde heatet, en femetta genom Magnus Karlsson och Tony Rickardsson, och det gjorde ställningen till 31- 23 för Västervik. I heatet innan hade Masarna satsat på en toppning med Fredrik Lindgren och Leigh. Men då nollade Leigh och Fredrik räddade situationen genom att vinna heatet.

Masarna toppade ytterligare två gånger. Det gav resultat en gång, en femetta genom Tony och Leigh. Det andra försöket gav bara 3-3 genom en heatseger för Leigh.

Inför de båda nomineringsheaten låg Masarna under med sex poäng. Västervik säkrade matchen genom ett oavgjort heat i det femtonde och sedan åkte Tony och Leigh ut och tog en femetta i det sista och krympte hemmasegern till de två poängen.

Västervik hade lite otur i de två sista heaten där, Tomasz Gollob fick stopp i det 15:e och Bjarne Pedersen i det sista. Men även om de tagit sig i mål hade inte poängövervikten blivit så mycket större.

Gary Havelock, Antonio Lindbäcks blixtinkallade ersättare, gjorde en slät figur och tog noll poäng. Men Masarna fick lov att ersätta Lindbäck eftersom det från och med i år bara går att köra riders replacement för lagets två bästa förare.

Gary, som för övrigt var expertkommentator åt tv-bolaget Skysport, och såg på plats när Antonio Lindbäck kraschade i måndags kväll.

Västervik har lyckats komponera ett bra lag med hänsyn taget till lagsnittet, som begränsar hur bra lagen i elitserien får vara. Dagsformen avgör vem som kör och dagsformen talar också om vem som ska köra som reserv.

Men frågan är om det var tänkt att GP-förare ska köra som reserv i ett elitserielag?

Det om något säger en del om det tokiga i snittregelns utformning.

I Västervik kunde banspeakern intervjua en förare. Det var endast Peter Ljung som hade svenska som modersmål.

Västerviks svenska förare får hålla till i farmarlaget.

Västervik kunde glädja sig åt nytt publikrekord för säsongen. Tidigare har klubben haft det kämpigt med publiksiffrorna.

Det går säkert att tacka Tony Rickardsson för det.

Matchfakta

VÄSTERVIK-MASARNA

49-47

Poängen: Västervik: Sebastian Ulamek 10, Peter Ljung 6+4, Bjarne Pedersen 8+1, Tomasz Chrzanowski 6+2, Jacek Gollob 7, Niels Kristian Iversen 6, Tomasz Gollob 6. Masarna: Tony Rickardsson 17+1, Leigh Adams 13+1, Fredrik Lindgren 11, Magnus Karlsson 3+2, Rickard Sedelius 2, Niklas Aspgren 1, Gary Havelock.

Publik: 5 296.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons