Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En grym chock"

Annons

- En grym chock. Jag fattade nog det inte först. Men jag mår efter omständigheterna bra och hela situationen kunde ha blivit mycket värre, berättar Emil Lindgren.

Delar av chocken hade lagt sig, men mentalt kunde han ha fått en bättre uppladdning inför sin start i Världscupen och sin mountainbikeklass U23.

På onsdagsmorgonen var han ute och tränade själv på tävlingsbanan och det var i samband med en utförsbacke, som han plötsligt överfölls av två män.

Ett kraftigt slag mot kroppen rev honom av cykeln och därefter överöstes han av stenar från de två männen, som försvann från platsen med hans cykel.

Omtumlad och chockad sprang han därefter tillbaka till hotellet.

- I stort sett på en gång inleddes ett massivt pådrag från dels tävlingsorganisationen och dels lokal polis. Den uppbackning jag fick från alla parter, kändes positivt, trots att det dröjde innan första chocken släppte, berättar Emil.

Både helikoptrar och polismotorcyklar satte igång sökandet efter Emils cykel. Redan på kvällen hade polisen återfunnit hans cykel.

- Jag hade inte satt någon hög prioritet att få tillbaka cykeln, det viktiga var att jag klarade mig, menar Sätercyklisten, som samma dag var åter i sadeln på reservcykeln för att mjuka upp sina ömma delar på kroppen.

Emil betonar att han kommer att delta i lördagens första världscuptävling i sin klass U23.

Banan på sex kilometer med åtta varv tror han passar honom ganska bra.

Det gäller dock, menar han, att förbereda sig för värmen med vatten och mat.

- Trots det som hänt, så siktar jag på att försöka ta ledartröjan, avslutar Emil.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons