Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En gruvlig bragd av Johan

Annons

I det inledande cykelmomentet var det annars 14-årige Mattias Nilsson, Slätta MTB, till vardags en av Sveriges främsta montainbikecyklister på ungdomssidan, som satte färg på loppet.

Mattias tog direkt kommandot och när han växlade över till löpningen var det endast Johan Henriksson, 15 sekunder bakom som hade kontakt.

- Jag visste att Mattias skulle gå bra på cykeln, men var ganska säker på att han inte skulle hålla undan på löpningen, där jag har min styrka.

I den första löpningen, upp mot Lilltorpet, gick Johan förbi och var i en ganska klar ledning när han gav sig ut i kanoten på Vällans vatten.

- Löpningen gick ändå ganska segt och när jag skulle ut i kanoten var jag ganska nervös efter den axelskada jag ådrog mig i en multisporttävling för två veckor sedan, berättar Johan.

Nu gick paddlingen bra och den sista löpsträckan, från Lilltorpet till målet vid Gruvan, handlade om ren defilering från Johans sida.

I kampen om andraplatsen segade sig Fredrik Sätter förbi Patrik Moris, Domnarvets Multi och besegrade den senare med 15 sekunder.

I duoklassen var lag Annonsbladet med Ola Kling och Patrik Ahlin på väg mot segern, men en ganska långsam paddling grusade segerplanerna.

Lag Backeus & Steen 1, med löpstarka medeldistanslöparna Martin Backeus och Adam Steen, höll förstås undan på löpning och var i mål 39 sekunder före Kling och Ahlin.

Trea blev Anders Backeus och Jonathan Steen, de yngre av bröderna Backeus och Steen.

- Vi visste att vi skulle komma efter på cyklingen, det är ju i löpningen vi har får starka del, konstaterar Martin Backeus.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons