Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En glädje-Chock

Annons

- Jag har granskat kontrollplanen för backen, och ser i dag inga hinder för att skriva under ett slutbevis för Chocken, säger Älvdalens stadsarkitekt Tomas Almgren.

Därmed kommer användningsförbudet för backen att hävas.

Det var i somras som Idre Fjäll byggde om speedskibacken Chocken, som varit stängd sedan dödsolyckan för några år sedan.

- Då fick vi också in en kontrollplan från Idre Fjäll. En plan som vi efter noggrann genomgång godkände. Bland annat var de bergsäkringar vi krävt åtgärdade och lösa stenar bortforslade, säger Almgren.

Då återstod en sak. Snöprepareringen.

- Den kunde vi inte bedöma då. Det kan ju ske först när backen är snöbelagd och klar. Och det skulle enligt kontrollplanen ske efter nyår.

Nu blev det lite förseningar i prepareringen.

- Det är lite svårt att fastställa ett datum i förväg när det gäller snötillverkning. Vi har inte blivit snömässigt klara förrän härom dagen, och då skickade vi in den kompletterande kontrollplanen, menar Idre Fjälls vd Lars Axelsson.

Den kontrollplanen har nu Almgren granskat.

- Och den verkar vara helt okej, säger han.

- Det är ett par smådetaljer som behöver kollas upp. Men jag räknar med att skriva under slutbeviset under tisdagen eller möjligen onsdag förmiddag. Sedan är det fritt fram att arrangera tävlingen.

I radio och tv har farhågor förts fram om att arrangörerna inte skulle få tillståndet i tid för att kunna genomför SM-tävlingarna.

- Men det har vi aldrig varit rädda för. Vi har gjort som vi skulle, och vi har hela tiden räknat med att få kommunens klartecken, säger Lars Axelsson.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons