Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fräck nykomling

Annons

Efter upphämtningen i premiären mot Västerås, där Slätta gick från 0-3 till 3-3 under slutkvarten, hade laget rejäla segerförhoppningar i hemmapremiären.

Efter en något trevande inledning på matchen växte hemmalaget in i spelet och när drygt tre minuter återstod av den första halvleken kom ledningsmålet.

Jonas Henniger vände bort en back i straffområdet och prickade med vänstern det bortre hörnet.

Skott med vänstern i bortre hörnet låg bakom Slättas tre mål i premiären och det fungerade också bra på Kopparvallens konstgräs.

I andra halvlek fortsatte Slätta att föra spelet och Jonas Henniger fortsatte att sysselsätta gästernas försvar.

I den 54:e minuten tvingade Henniger Gamla Upsalas målvakt Stefan Söderqvist till en utmärkt fotparad och tolv minuter senare plockade han ner en boll och vände bort backen men skottet hamnade högt över målställningen.

- Att jag missade den chansen grämer mig mycket. Det är knappt jag vågar säga det, men jag siktade lågt i bortre hörnet och sköt högt över vid första stolpen, säger Jonas och skrattar.

Henniger skulle dock bli målskytt och hans 2-0-mål i den 73:e minuten var minst lika vackert som 1-0-målet.

Henniger vände bort både back och målvakt innan han rullade in bollen i det tomma målet.

Slättas seger kändes i det läget säker men i den 79:e minuten reducerade Gamla Upsala till 2-1 på straff efter att Niklas Forslund fällt en av gästernas spelare i straffområdet.

På slutet pressade Gamla Upsala på för en kvittering, men laget skapade inte några jättechanser.

De chanser som skapade avvärjde Slättamålvakten Henrik Fjellstedt.

- Det blev lite tryck på slutet, annars var det lugnt. Gamla Upsala skapade ju knappt en målchans de första 75 minuterna, säger Peter Moberg.

Det stabila spelet, framför allt i försvarsspelet, var nyckeln till Slättasegern. Kryddat förstås med sylvasse målskytten Jonas Henniger på topp.

- Vi var ruggigt starka i positionsspelet och det är nyckeln i vårt spel. Framåt är laget vasst och i träningsmatcherna gjorde vi tre-fyra mål i nästan varje match, säger Moberg.

- Förutom Henniger tycker jag att Tobias Redhe och David Hindriks var duktiga. Hindriks faktiskt helt lysande, berömmer Moberg.

Matchfakta

SLÄTTA-GAMLA UPSALA

2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (42) Jonas Henniger, 2-0 (73) Jonas Henniger, 2-1 (79) Markus Kvarneå (straff).

Varningar, Sätta: Niklas Forslund, Tobias Forslund, Mikael Svensk.

Domare: Roland Fager, Köping.

Publik: 111.

Laget

Slätta på Kopparvallen: Henrik Fjellstedt - Tomas Johansson, David Hindriks, Mikael Tingnert, Jesper Lundin - Magnus Andersson (84), Niklas Forslund, Tommie Nilsson, Tobias Redhe - Tobias Forslund (85), Jonas Henniger (90).

Ersättare: Mikael Svensk (84), Jesper Lott (85), Johan Lundh (90), Samuel Hulander, Henrik Nyman (målvaktsersättare).

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons