Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En favorit som höll

Annons

Största intresset tilldrog sig den finske gästen Madison Hall. Med tre segrar på fem starter och gott om lovord med sig från grannarna i öster, spelades treåringen till megafavorit. Både på vinnarspelet och som omgångens mest streckade V5-häst. Han gjorde också sin plikt. Dock utan att direkt övertyga.

- Jag hade väntat mig mera av honom, men han var lite seg hela vägen idag, berättade kusken och tränaren Jyrki Tammimetsä för tolken Jouko Pärssinen i vinnarcirkeln efter segern som var värd 80000 kronor.

Efter lite körning den allra första biten fick finnen överta ledningen och sedan dämpa tempot rejält.

Första varvet passerades efter måttliga 1.18,5. När vi väntade på att Madison Hall bara skulle sticka undan fick i stället Extreme Ås luckan och utmanade rejält till slut för Leif Witasp.

Gävles Sören Eriksson har inte haft lika stor segeraptit i år på Rättvik som de senaste säsongerna. För andra gången på kort tid fick han dock anledning att segerdefilera bakom Örebrohästen Joella Arnie som har hittat en finfin sommarform. Att distansen den här gången var ett halvvarv längre bekymrade hästen föga och med startsäkra Sören Eriksson vid tömmarna var taktiken given.

Från start till mål handlade det också om när Bollnäslärlingen Ulf Persson tog sin och hästen Moonlight Dreams andra årsseger. Duon fick sedan bestämma efter behag och gled enkelt undan.

Leif Witasp brukar vara väl påpassad av hemmapubliken. Så var det också när han vann bakom V75-bekante Brumme I.L. till bottenoddset 14 för 10. Desto mindre med på noterna var de när Leif skrällde bakom Rommehästen Environment. Drygt 26 gånger pengarna stannade oddsindikatorn på.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons