Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En elitserie även för damerna?

Annons

Vid en konferens i Västerås för två helger sedan kom de samlade elitklubbarna på damsidan fram till att arbeta för att till säsongen 2006/07 ha en rak serie på damsidan.

Camilla Granelid missade elitkonferensen på grund av landslagsspel, men stödjer förslaget.

- Det är på tiden att vi börjar jobbar för det, bara klubbarna klarar det ekonomiskt, för det blir ju längre resor, säger hon.

Hur ska de göra det?

- Det gäller att vi får reda på hur det blir ganska snart. Man måste börja marknadsföra sig mer. Samtidigt måste organisationen runt lagen bli bättre. Som det är nu har vi inte ens en kanslist anställd, det behövs också.

Hur många lag tycker du en elitserie ska innehålla?

- Tio-tolv lag, max.

Kommer ni att vara bland dem?

- Det tycker jag vi borde, tycker inte du? Så som medelåldern ser ut i laget just nu så borde vi vara med i toppen av en sådan serie då, när 60-åringarna har slutat, haha...

På söndag har IBF Falun chansen att ta ett stort steg mot att etablera sig i toppen av elit södra och närmare slutspel.

- Det vore skönt om vi vann (Lockerud borta) och Rönnby (Pixbo borta) förlorade. Men det blir tufft. Vi vann stort hemma, men Lockerud är bättre på sin hemmaplan, säger Granelid.

Spelande tränare Granelid var en av de som, på grund av sjukdom, inte kunde göra sig själv rättvisa i den förlorade sexpoängsmatchen mot Rönnby senast.

- Men det ser bättre ut nu än förra helgen. Både jag och Karin Karlsson har frisknat till och det var bra fart på sista träningen, säger IBF-tränaren.

I går blev det också klart att ett av säsongens stora utropstecken, 17-åriga forwarden Kristin Fors, skrivit på kontrakt med IBF Falun för säsongen 2004-05.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons