Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En cool skidåkare som laddar med golf

Annons

Med på aprilresan fanns Mats Larssons mentale tränare, Rune Gustafsson.

- Syftet var inte att spela golf. Det handlade om full tävlingsfokus och mina reaktioner under tävlingspress, berättar Mats och fortsätter:

- Erfarenheter som ska lära mig att hantera den negativa press som kan uppstå under en skidtävling.

Kan du nämna ett exempel?

- Ibland har jag tyckt att jag har öppnat ett lopp bra, men när jag sedan får tidsrapporter om att jag ligger mycket sämre till än vad jag själv trodde, är det lätt att man tappar både lust och ork.

Mats mentale tränare verkar också nöjd med Marbellaresans resultat.

- Inriktningen har varit att göra Mats mentalt starkare, berättar Rune Gustafsson.

- Samtidigt som golf ger ett avbrott från den normalt monotona träningen, ger den även moment med frustrationseffekter över missade slag. Fullt jämförbart med hur Mats reagerar över dåliga mellantider, utvecklar Gustafsson.

Vad var då huvudsyftet med golfresan?

- Att få Mats att hitta den egna mentala tryggheten, svarar Gustafsson.

Även Mats verkar nöjd med resans resultat.

- Det var jag själv som tog kontakt med Rune. Vi tränar och tränar fysiskt men helt klart finns det mycket att göra på det mentala planet även för en skidåkare, understryker Mats.

En målinriktad resa rullar vidare. Förhoppningsvis mot den absoluta skidtoppen. I dag är Mats hemma igen och hälsar på hos föräldrarna Gunnar och Karin i Hulån. Utan att för den skull missa några träningspass.

- Det var jättekul att jag kom med i A-laget. Nu är det full fart som gäller och jag tränar dubbla pass fem dagar i veckan, avslöjar han vidare.

Ambitionen är hög. Fysiskt som psykiskt. Om det sedan räcker till att redan kommande vinter etablera sig i skidtoppen återstår att se.

- VM i Oberstdorf är säsongens stora mål. Ett annat viktigt delmål är att jag själv tar ytterligare ett steg framåt som skidåkare.

Lyckas Mats "Hulån" Larsson med det sistnämnda, kan första A-lagssäsongen bli en angenäm upplevelse i vinter.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons